Infraestructures i serveis

A la Molina, pateixen pel tall per obres de la collada

L’alcalde ha recollit la inquietud dels veïns que veuen com s’acosta la temporada d’esquí amb el tram ceretà de la carretera tallat

Si la meteorologia ho permet, s’hauria d’obrir després del pont

L’eix pirinenc continua tallat per les obres de millora del tram que uneix la collada de Toses amb l’encreuament de l’accés al túnel del Cadí (E9), a Alp i Urtx. I els veïns de la Molina estan preocupats perquè temen que aquest nucli d’Alp es col·lapsi de vehicles amb l’inici de la temporada d’esquí. Cal tenir en compte que, a la Molina, els vehicles hi passen ben bé pel centre.

Aquesta preocupació, la va canalitzar l’alcalde, Ramon Moliner, que va alertar d’aquesta problemàtica i va demanar públicament al Ministeri de Foment que acceleri els treballs.

El tancament d’aquest tram obliga a desviar-se cap a la Molina (GIV-4082) els conductors que proven de la banda ripollesa –per tant, bona part dels gironins– i que es dirigeixen cap al sector de Puigcerdà i l’accés a Andorra, a l’antiga frontera i a les estacions de Guils Fontanera, i les nord-catalanes, com ara Font-romeu i Puymorens. És també una carretera molt utilitzada pels conductors de camions de les comarques gironines.

El Ministeri de Foment té previst obrir aquest tram després del pont de la Puríssima, tot i que les obres es van iniciar el mes de maig i haurien d’haver-se enllestit en tres mesos. Els veïns de la zona tenen por, però, que les condicions meteorològiques –gel i neu– impedeixin acabar aquests treballs, que consisteixen en la construcció d’un petit pont.

A la banda ripollesa de la collada de Toses, la carretera també està tallada parcialment en dos punts, l’un per refer un talús esllavissat i l’altre per corregir el radi de gir d’un revolt. En aquest cas, no obstant, el pas alternatiu de vehicles està regulat per semàfors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia