Medi ambient

Més de 5 milions per a la planta de residus de Sant Jaume de Llierca

És la inversió més important del pressupost del Consell de la Garrotxa

Els més de 5 milions d’euros de l’Agència de Residus de Catalunya per al futur centre de gestió de residus de la Garrotxa, que s’ha de construir a Sant Jaume de Llierca, és la inversió més important que inclou el pressupost del Consell Comarcal de la Garrotxa, aprovat en la seva última reunió. Aquesta partida s’afegeix als 4,6 milions acumulats d’anteriors exercicis; és la responsable, juntament amb altres partides de l’àrea de Medi Ambient, de l’increment global del pressupost del 2019. Ara és de 28,1 milions d’euros i l’increment ha estat de 7,1 milions respecte al d’aquest any.

Un altre dels principals motius d’aquest increment és la incorporació d’inversions també en temes mediambientals com ara l’execució de les proves pilot de recollida selectiva a la comarca, inversions en maquinària a la planta de compostatge o el finançament del sistema de bombament de Castellfollit de la Roca. Excloent aquestes inversions de la planta de triatge i les relacionades amb Medi Ambient, l’increment pressupostari entre els dos exercicis del Consell Comarcal se situa a l’entorn dels 295.000 euros.

9,5 milions a acció social

El pressupost consolidat del Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (Sigma) ascendeix a 38,5 milions d’euros. Durant el 2019, el Consorci d’Acció Social tindrà un pressupost de 9,5 milions d’euros i el Sigma, un d’1,7 milions d’euros. El pressupost del 2019 ha estat aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, a l’equip de govern, i l’abstenció d’ERC. El PSC i la CUP hi han votat en contra. Aquests tres últims grups estan a l’oposició de l’ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia