Medi ambient

SOCIETAT

La sobrepoblació de cabirols causa danys a la vinya del Priorat

El Departament d’Agricultura ha posat en marxa un pla pilot per reduir la població de cabirols en comarques com ara el Priorat, on la sobrepoblació d’aquests animals causa danys als conreus de vinya de la comarca. Des del mes d’abril i fins a aquest febrer es permet que els caçadors també capturin femelles, en un intent de reduir el nombre d’exemplars i que se superi els 365 que es van caçar en l’anterior temporada, quan ja va augmentar un 25%. I és que el creixement de població ha tingut un impacte directe en el conreu de la vinya perquè aquesta espècie s’alimenta dels brots verds dels ceps quan broten. Per això, un centenar d’agricultors van pressionar perquè es posés en marxa algun pla de control de la població. El coordinador d’UP del Priorat, Josep Montané, explica que, un cop menjats, els brots poden rebrotar però que, encara que això succeeixi, ja no produeixen raïm. Si es mengen de manera reiterada, però, poden matar la planta.

Un de cada tres cabirols que s’han capturat al Camp de Tarragona és del Priorat, amb els municipis de Torroja de Priorat, Porrera, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, Gratallops i Poboleda encapçalant el rànquing de municipis més afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia