Medi ambient

L’Estat inverteix enguany 330 mil euros al manteniment del litoral gironí

Més de la meitat del pressupost es destina a les millores en camins de ronda

El Departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient destina aquest any 334.242 euros a la conservació i manteniment del litoral gironí. En total hi ha previst que al llarg de l’any s’acabin treballant en onze projectes. Tres d’ells ja estan acabats. És el cas de l’estabilització dels penya-segats de la platja dels Morts de Colera (Alt Empordà), en què s’hi ha destinat 35.000 euros. També ja s’ha acabat el condicionament del camí de ronda a Ràdio Liberty de Pals (Baix Empordà) amb 13.500 euros i del d’Aigua Xelida (Baix Empordà), a l’espai conegut com Àvia Catalana, amb un cost de 18.000 euros. En paral·lel s’estan executant dos projectes més, com el condicionament del camí de ronda entre Cala Montgó i Punta Xerric, a l’Escala (Alt Empordà) amb un pressupost de 65.000 euros.

També s’està treballant en la reparació de la riba Confitera de Cadaqués (Alt Empordà) amb un cost de 16.000 euros. Per altra banda, hi ha pendents d’aprovació tres projectes. Un d’ells és l’adequació del camí de ronda a les Tres Platgetes de Portbou (Alt Empordà), i que té un cost previst de 65.000 euros.

També està pendent d’aprovació la millora en el camí de ronda de la zona de Porto Pi de Tossa de Mar (Selva) amb una partida de 15.000 euros. Per altra banda, al Baix Empordà es preveu enderrocar la caseta de la cala cap de Planes de Palamós, amb 21.000 euros pressupostats.

Per últim, ja s’han iniciat les converses amb alguns ajuntaments de tres projectes més, de moment en fase d’estudi. Un d’ells és la conservació del paviment de fusta a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), una actuació de manteniment a la Punta Palangres de Roses, (Alt Empordà) i la recol·locació de l’escullera de la platja de Blanes (Selva).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona