Infraestructures i serveis

El futur del centre cívic de Riudaura es decideix a les urnes

Els veïns estan convocats a dir si accepten el projecte de reforma del polèmic edifici, que costaria 651.000 euros

Fins diumenge els veïns de Riudaura poden aprovar o rebutjar el projecte de reforma del centre cívic, a través del lloc web de l’Ajuntament ( www.riudaura.cat ) o bé de manera presencial a les oficines municipals. Hi poden participar les persones més grans de 18 anys empadronades a Riudaura abans del novembre de l’any passat.

No serà vinculant

El resultat de la consulta no serà vinculant, però servirà perquè el consistori que surti de les eleccions del maig prengui una decisió. L’alcalde actual, David Jané, no es torna a presentar. El projecte de reforma preveu intervencions estructurals i funcionals, amb una atenció especial al vessant de mesures de seguretat.

El cost

El pressupost és de 651.000 euros (més que l’obra original, que va costar 90 milions de pessetes, és a dir, uns 545.000 euros), que pagarien a parts iguals la Generalitat, l’Ajuntament, la Diputació i RCR, els arquitectes autors del projecte original. Precisament el prestigiós despatx d’arquitectura ha participat en la redacció del projecte de reforma, juntament amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa Sigma i Clusells Enginyers. El centre cívic de Riudaura es va inaugurar el 1999 i al cap de quatre anys el consistori va decidir tancar la planta que dona a la plaça Major perquè considerava que no era funcional i que les escales eren perilloses. El 2010 es va acabar la primera fase d’una reforma que no ha tingut continuïtat. L’abril del 2013 una placa de ferro es va desprendre per una pilota llançada per unes criatures i més endavant una ventada se’n va endur més. Arran d’aquests incidents, l’aleshores alcaldessa, Eulàlia Massana, va proposar enderrocar l’edifici per evitar risc d’accidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona