Infraestructures i serveis

Infraestructures

Els veïns del Sant Jordi han dit prou

Convocats per la plataforma que denuncia que fa de vial, tallen aquesta via

Reivindiquen la seva millora i la restricció del trànsit

A Olot, hi coincideix tothom: la ciutat és un coll d’ampolla de l’eix de Bracons i ho és malgrat la restricció del trànsit de camions de gran tonatge que no tenen origen o destinació a la Osona o a la Garrotxa. Els veïns del vial Sant Jordi, farts de suportar bona part del trànsit que hauria d’engolir la variant nord, van sortir ahir al carrer i van tallar aquesta via per recordar que és un carrer més de la ciutat i per exigir que torni a tenir aquest caràcter urbà. Van escollir, precisament, el dia en què s’esqueia justament el desè aniversari de l’obertura del túnel de Bracons, al qual atribueixen tots els seus mals.

Ton Torner, un dels portaveus de la plataforma veïnal No És un Vial, És un Carrer, organitzadora de l’acte, va recordar que el projecte de Bracons es va fraccionar en tres parts, i la que ha quedat pendent d’execució és la de les variants de les Preses i la Vall d’en Bas i la d’Olot. El retard en l’execució de la variant està canalitzant el trànsit de pas pel vial i, segons Torner, és especialment nociu l’increment del trànsit pesant, sobretot des que es va ampliar l’escorxador de la Garrotxa. El portaveu va denunciar que han estat deu anys suportant aquesta situació i rebent promeses que mai no s’han complert. “Van apedaçant com ara el vial Sant Jordi. Ens diuen que quan facin la variant ens l’arreglaran, quan és ara que cal una actuació integral”, va indicar. Entre moltes altres peticions, Torner va reclamar la restricció del trànsit de camions, sobretot els de bestiar viu, pel risc per a la salut dels veïns que comporten.

Per aquest motiu, els prop de 200 manifestants van tallar el vial abillats amb una mascareta antipol·lució. Van sortir del parc Espuña i van anar fins al giratori de la carretera de Santa Pau, on es van mostrar pancartes reivindicatives i les banderoles que pengen als balons de casa seva. Després, van desconvocar la mobilització i en van anunciar d’altres. N’estan farts i afirmen que no es cansaran de reclamar un carrer com qualsevol altre de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona