Administracions

Polèmica per un concurs municipal a Garriguella

Dues treballadores impugnen el concurs de contractació de personal

Dues treballadores municipals de Garriguella han denunciat l’Ajuntament i han interposat un recurs contenciós administratiu. Amb aquesta demanda reclamen la impugnació de les bases d’un procés selectiu de personal –quatre places, mitjançant un concurs–, que ha engegat l’Ajuntament. En l’estat actual, el jutjat contenciós administratiu ha suspès cautelarment el procés de selecció en curs, i ha requerit a l’Ajuntament que presenti l’expedient administratiu afectat per la denúncia. Els motius en els quals es basa la denúncia són qüestions tècniques com ara contradiccions entre el text de bases publicat en el BOP de Girona i la web municipal: en l’aspecte dels terminis, en un cas es parla de 20 dies hàbils i en altres de dies naturals. També es qüestiona que les places ofertes haurien de ser considerades de funcionari, a causa de les tasques que es desenvolupen, o el requisit d’un període de pràctiques, sense que es digui com es desenvoluparà.

En el rerefons de la denúncia, però, les denunciants consideren que amb aquests processos de selecció s’extingirien els seus contractes de treballadores municipals “actualment considerades i reconegudes per l’ alcaldia com a indefinides no fixes”. “Ens trobem en mig d’un procés selectiu de personal mitjançant un concurs d’oposició lliure. Només es convoquen quatre places, quan l’Ajuntament està ocupat per personal laboral no fix reconegut per decret d’alcaldia l’any 2016”, expliquen les treballadores afectades.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Isabel Teixidor, tot i respectant el procediment en curs, considera que l’Ajuntament actua correctament: “És un procés que es va iniciar fa més d’un any; convoquem un concurs obert, perquè ens ho mana la llei i perquè hem de tenir treballadors qualificats. Al concurs també s’hi poden presentar els treballadors actuals de l’Ajuntament”, recalca Teixidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia