Medi ambient

L’incendi d’un mercant al sud de Mallorca carregat de vehicles no ha provocat cap abocament

El vaixell, amb una tripulació de 25 persones, porta una càrrega de 1.843 vehicles

L’incendi aquesta matinada a 46 quilòmetres del sud de Mallorca del mercant italià Gran Europa, amb 25 tripulants a bord i una càrrega de 1.843 cotxes, no ha provocat abocaments contaminants, segons ha confirmat el cap de la Capitania Marítima de Palma, José Escalas.

Escalas ha explicat que el vaixell ha estat remolcat cap a la Badia de Palma per a concloure l’extinció del foc i avaluar amb millors recursos els danys que ha causat el foc i les possibilitats de recuperació del vaixell i la seva mercaderia.

L’incendi, que es va declarar al voltant de les 4 h, es va produir quan el buc estava a uns 28 quilòmetres del Parc Nacional de Cabrera, l’àrea marina protegida més gran del Mediterrani occidental.

Encara que l’incendi estava controlat i en vies d’extinció, per a reduir els riscos d’abocament, el vaixell ha estat acompanyat cap a la Badia de Palma pel buc de Salvament Marítim Clara Campoamor, especialitzat en actuacions anticontaminació, segons ha indicat el capità marítim. Aquest ha confirmat a més que els 15 tripulants evacuats, acollits i sotmesos a revisió mèdica en el vaixell de l’Armada Martín Posadillo, seran desplaçats en una patrullera de la Guàrdia Civil fins a Palma, mentre que els altres 10 tripulants viatgen en el Gran Europa i continuen treballant per a sufocar els danys.

Fins a Palma es desplaçarà també un equip d’especialistes en extinció d’incendis marítims i salvament d’una companyia holandesa contractada per la naviliera del vaixell incendiat, Grimaldi Lines. Aquests experts plantejaran a les autoritats marítimes espanyoles si volen que el vaixell atraqui en el port per a ser reparat i descarregat o si proposen alguna altra mesura.

Al costat del capità marítim ha comparegut davant els mitjans de comunicació a Palma la delegada del Govern en funcions, Rosario Sánchez, que ha apuntat que alts responsables del Ministeri de Foment tenen previst arribar aquesta tarda a la capital balear “per rebre la informació de primera mà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia