Infraestructures i serveis

El Pla de l’Estany buscarà una alternativa a la planta de triatge de la Garrotxa

El Consell Comarcal es replantejarà l’ús de les instal·lacions de Sant Jaume de Llierca

La construcció del futur equipament està encallada als jutjats

El Consell del Pla de l’Estany, responsable de l’abocador comarcal, s’haurà de replantejar l’ús de la planta de tractament de residus de Sant Jaume de Llierca, atesa la incertesa que plana sobre la construcció d’aquest equipament que hauria de donar servei tant a la Garrotxa com al Pla de l’Estany. El conseller de Medi Ambient en funcions, Josep Antoni Ramon, va manifestar ahir la seva preocupació perquè l’any vinent ja serà obligatori que les deixalles siguin tractades abans d’entrar-les als abocadors.

Les alternatives

“Vam pensar a fer servir la planta de Sant Jaume perquè és la que tindríem més a la vora i, per tant, la que ens suposaria menys despesa de transport, però és clar que hem de repensar-ho i estudiar dur-ho a un altre lloc”, va manifestar. Les alternatives podrien ser les plantes de tractament de Lloret i de Pedret i Marzà, que són més lluny i per tant implicarien un encariment del transport. L’any passat es van entrar prop de 16.000 tones a l’abocador comarcal de Puigpalter (Banyoles), de les quals 6.600 corresponien a la recollida selectiva.

Una incògnita

La construcció de la planta de Sant Jaume de Llierca, impulsada per la Generalitat i el Consell de la Garrotxa, està en un punt mort perquè s’està pendent de la decisió que prengui el jutjat contenciós administratiu sobre la legalitat del pla especial urbanístic del lloc on volen aixecar les instal·lacions. A l’ens comarcal garrotxí van admetre la setmana passada que no es disposa de cap alternativa si finalment el jutjat diu que no es pot fer a l’espai previst.

L’Ajuntament de Sant Jaume i l’Associació de Naturalistes de Girona van engegar un procediment contenciós administratiu perquè consideraven que el lloc elegit, Can Coma de Baix, no és l’apropiat. Fa dos anys es va acordar fer la planta al polígon industrial del Pla de Politger sud –a tocar de Can Coma de Baix– però posteriorment es va descartar perquè una empresa de molta envergadura necessita aquells terrenys del polígon per engrandir la seva factoria.

Ampliació de Puigpalter

D’altra banda, l’abocador del Pla de l’Estany s’ampliarà properament amb la construcció d’un tercer vas o dipòsit. Les obres tenen un pressupost de 2,5 milions d’euros, que cobreix l’Agència de Residus de Catalunya. El conseller de Medi Ambient en funcions espera que els treballs comencin aviat, ja que les instal·lacions estan arribant al límit de la seva capacitat.

LA XIFRA

16.000
tones
de deixalles van entrar l’any passat a l’abocador comarcal del Pla de l’Estany.

LA FRASE

Vam pensar a fer servir la planta de Sant Jaume perquè és la que tindríem més a la vora
Josep Antoni Ramon
CONSELLER DE MEDI AMBIENT EN FUNCIONS DEL PLA DE L’ESTANY

Inversions en equipaments informàtics i vehicles

En el darrer ple d’aquest mandat, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar una modificació de crèdit que permetrà afegir a les inversions d’aquest any 190.000 euros. Aquesta quantitat prové del romanent del tancament de l’exercici de l’any passat, que es va tancar amb un superàvit de prop d’1,7 milions. El seu destí seran inversions financerament sostenibles, bàsicament, la millora de programes informàtics, l’adquisició d’un vehicle adaptat i un altre de recollida de residus verds que faran servir els treballadors usuaris del centre especial de treball El Puig.

En la mateixa sessió es va donar llum verd a les bases reguladores d’ajuts econòmics individuals per als menjadors i els desplaçaments escolars. L’àrea de Benestar Social es cuidarà de seleccionar les famílies que hi tenen dret i de tramitar les ajudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona