Urbanisme

L’obra a la Central del Molí de Girona, fins a final d’any

La troballa de restes medievals va obligar a canviar alguns aspectes dels treballs i ha calgut prorrogar-los

S’està condicionant per acollir les oficines dels serveis econòmics de l’Ajuntament

Les obres a la Central del Molí, al carrer Santa Clara de Girona, per tal de condicionar l’edifici perquè sigui la seu de les oficines dels serveis econòmics de l’Ajuntament van començar l’octubre del 2017 amb la previsió que duressin 15 mesos i estiguessin llestes a principis d’aquest 2019. La troballa de restes medievals de l’antic rec Comtal i del Molí de Baix a la part subterrània de l’edifici, a principi del 2018, van obligar, però, a fer un replantejament de certs aspectes dels treballs, cosa que els ha alentit. És per això que no s’ha pogut acabar l’obra en el termini previst i el govern de la ciutat l’ha hagut de prorrogar fins a mitjans del novembre que ve.

Fonts del consistori expliquen que, per exemple, una de les coses que es va haver de canviar va ser la previsió inicial de tenir a l’obra una grua fixa, ja que no era segur per a les restes arquitectòniques que es van localitzar, i s’ha hagut d’optar per contractar una grua cada vegada que cal transportar material per determinades feines, com ara fa uns dies que es col·locaven forjats. Un altre exemple apuntat per aquestes fonts és el canvi d’ubicació de l’ascensor.

L’encarregada dels treballs és l’empresa Comsa Service Facility Management, a què es va adjudicar l’obra com a “l’oferta més avantatjosa” per un import total d’1.025.801,15 euros (IVA inclòs), un preu un 17,65% per sota del previst en la licitació.

El projecte de condicionament de l’edifici de la Central del Molí –construït el 1901 i que té una superfície útil de 810,44 metres quadrats– ja preveia des de l’inici protegir el seu valor històric i arquitectònic mantenint les seves característiques industrials (conté les turbines de la central hidroelèctrica, que van ser instal·lades l’any de construcció i encara funcionen). Així, la idea és mantenir a la planta baixa la instal·lació de la planta hidroelèctrica –millorant-hi l’accessibilitat perquè pugui ser vista pels visitants–, mentre que les oficines municipals dels serveis econòmics i de recaptació del consistori seran a l’entresol i a la primera i a la segona planta. En concret, l’atenció al públic dels serveis econòmics municipals, en principi, es farà a la planta primera, tot i que es preveu que també es pugui fer servir l’entresol. La segona planta serà de configuració diàfana, i pensada com a espai d’oficines per als treballadors.

LA DATA

20.10.17
Va començar
oficialment l’obra, que havia de durar 15 mesos. S’ha prorrogat fins al novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona