Medi ambient

Batudes de neteja a la zona de Sadernes

Es treballarà entre el pont del Llierca i el salt del Brull, fins a mitjan octubre

El Consorci de l’Alta Garrotxa acaba de posar en marxa la campanya anual de neteja del corredor de Sadernes, que és la zona de l’espai natural protegit que rep més visitants. Cada quinze dies, aproximadament, una brigada anirà retirant les deixalles que hi restin abandonades, sobretot al voltant del pont del Llierca, Sadernes, Sant Aniol d’Aguja i el salt del Brull. L’operatiu estarà en funcionament fins a mitjan octubre, que és quan es considera que s’acaba la temporada turística.

A diferència de les temporades anteriors, aquest any les brigades ja han començat a treballar a mitjans juny. Aquest període coincideix amb el de restricció del trànsit de la pista de Riu i la Muntada (el camí que mena a Sant Aniol). Els vehicles s’han de deixar en unes zones d’aparcament a Sadernes, excepte els que disposen d’un permís especial.

“El servei –expliquen al Consorci de l’Alta Garrotxa– s’ha convertit en quelcom imprescindible per poder garantir el bon estat ecològic i ambiental de la zona, ja que malauradament no tots els visitants tenen actituds respectuoses amb l’entorn.”

Entre Setmana Santa i l’octubre de l’any passat, a la zona de Sant Aniol d’Aguja es van comptabilitzar unes 28.500 persones, una xifra que, tot i ser elevada, va ser netament inferior (5.000 menys) a la de la temporada turística anterior. El descens es va atribuir, d’una banda, al fet que el 2018 va ser força plujós i, d’una altra, a una dispersió més gran dels visitants per altres zones de l’Alta Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia