Infraestructures i serveis

UPM mira d’estovar la zona blava a l’EMD de l’Estartit

El nou president del nucli, Francesc Ferrer, negocia canvis amb la concessionària, tot i que els preus no es poden tocar aquest any

Estudiaran un règim de zona verda per a residents i obrir solars

El nou president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Francesc Ferrer (UPM), ha posat l’ordenació de l’aparcament al nucli de Torroella com a prioritat en els primers dies de mandat. La gran aspiració era mirar de suavitzar alguns aspectes de la tarifació de la zona blava, en especial la taxa de 25 euros per anul·lar sancions per no haver posat tiquet, instituïda l’estiu passat amb l’inici de Giropark (Mifas) com a concessionària. Però ja ha assumit que “per a aquesta temporada d’estiu no serà possible, ja que les ordenances són vigents des de principi d’any i no es poden modificar”.

Malgrat això, Ferrer ja ha establert contacte amb els responsables de Mifas i han consensuat reduir aquest concepte amb vista a l’any vinent –la idea és situar-lo entre 10 i 15 euros–. I es mantindria l’anul·lació de sancions en el cas que s’excedeixi el temps pagat, de 2 euros la primera hora, que s’incrementen progressivament.

Contracte nou

A curt i mitjà termini, però, el nou dirigent de l’Estartit creu que caldrà preparar un nou concurs per al servei, ja que la reforma del Nàutic ha suposat la pèrdua de places de zona blava, que s’han hagut de compensar en altres carrers. També té sobre la taula la possibilitat d’habilitar una zona verda, amb preus reduïts per als veïns o compartir l’ús d’espais de càrrega i descàrrega –als matins– on entre la tarda i el vespre es pugui estacionar en règim de pagament horari.

De manera paral·lela,Ferrer avança que estudien habilitar zones d’aparcament en espais privats, “si és possible, aquest mateix estiu” i amb preus flexibles per dies sencers, mitges jornades i descomptes per als treballadors d’establiments.

LA XIFRA

25
euros
costa anul·lar les multes de zona blava sense tiquet a l’Estartit, una xifra que es reduirà l’any vinent.

Oposició i vandalisme als parquímetres

L’expansió de la zona blava i la tarifa dels 25 euros ha encès veïns, segons residents i visitants en l’últim any, en què també han sovintejat actes vandàlics contra els parquímetres. L’empresa opta per tancar-los a les nits, però ara Ferrer ha obtingut el compromís que com a mínim se’n deixarà un en servei al passeig, i vigilat, perquè es puguin anul·lar multes a les nits –el preu puja l’endemà–. Mifas s’ha avingut, a més, a renovar els lectors de targetes dels aparells,, que funcionen amb deficiències arran del vandalisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona