Infraestructures i serveis

TMB detecta dos nous afectats per amiant en el darrer mes i la xifra puja a 27

Es diagnostica un cas de malaltia professional i un d’engruiximent pleural

TMB ha detectat en el darrer mes dos nous casos d’afectats per amiant i la xifra total ha pujat a 27. Concretament, hi ha 24 engruiximents pleurals, dos amb plaques pleurals no calcificades i una calcificada. Aquest mes, s’ha diagnosticat un cas de malaltia professional i un d’engruiximent pleural, segons la informació del programa de vigilància de la salut del personal de Metro que hagi pogut estar exposat a l’amiant.

El diagnòstic de malaltia professional correspon al treballador en actiu de l’àrea de Manteniment i Projectes que estava en situació d’incapacitat temporal i en observació. A partir de les anàlisis fetes s’ha determinat que “pateix una malaltia potencialment relacionada amb l’exposició a l’amiant”.

A través d’un comunicat, TMB ha explicat que el cas es notificarà com a malaltia professional, tal com preveu la normativa per la qual es regeix el quadre de malalties professionals en el sistema de Seguretat Social i el criteri de notificació i registre, “la qual cosa no vol dir que la causa certa de la malaltia sigui l’amiant”. Des del punt de vista clínic, aquest treballador segueix en situació d’incapacitat temporal.

D’altra banda, a partir de les proves de diagnòstic per la imatge i la valoració dels especialistes externs, s’ha diagnosticat un nou cas de manifestacions pleurals en què s’ha documentat la seva possible relació amb l’exposició a l’amiant.

Amb aquests nous casos, hi ha un total de 27 persones afectades. TMB ha apuntat que “cap d’aquestes afectacions es pot considerar una patologia greu i no ha requerit tractament mèdic, només s’ha recomanat un control periòdic més freqüent dins del programa de vigilància”.

TMB ha comunicat aquestes dades aquest dimecres als membres del Comitè de Seguretat i Salut de Metro. A més, s’ha informat sobre la vigilància de la salut específica per amiant al personal jubilat de l’àrea de manteniment. En total, s’han completat 46 visites, en les que s’han trobat dos casos, que ja venien diagnosticats; més un tercer de malalties relacionades amb una potencial exposició a l’amiant. Una quarta persona s’ha derivat per fer un estudi.

TMB ha informat s’està fent una nova tanda d’anàlisis de mostres d’aire i matèria sòlida amb les metodologies més exigents, per confirmar que les condicions ambientals a la xarxa són segures per als usuaris i els treballadors. La companyia ha destacat que fins ara totes les mostres recollides han donat negatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia