Infraestructures i serveis

El descarrilament de Toses fa revifar la indignació per l’estat de la línia R3

El Consell Comarcal i alcaldes del Ripollès, el col·lectiu Perquè no ens Fotin el Tren i el conseller de Territori reclamen de nou la millora del traçat ferroviari

Les queixes que des de fa anys expressen els usuaris i les institucions per l’estat deficient de la línia de rodalies R3 (L’Hospitalet de Llobregat - La Tor de Querol) es van reactivar ahir, arran del descarrilament d’un tren dimarts al vespre mentre circulava pel túnel de Toses (entre el Ripollès i la Cerdanya), a causa d’un despreniment. L’incident no va causar danys personals, però va obligar a tallar la línia entre Ribes i Puigcerdà fins a les dues del migdia d’ahir. Adif va posar a disposició dels afectats un servei d’autocars.

En un acte per escenificar la unitat del territori, ahir el president en funcions del Consell del Ripollès, Josep Coma; el tinent d’alcalde de Planoles Mariano Arranz; l’alcaldessa accidental de Campdevànol, Blanca Sánchez, i l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Sanjaume, van fer unes declaracions conjuntes per denunciar “la falta de preocupació per la seguretat dels ciutadans que fan un ús diari de la línia”, la inexistència de respostes d’Adif quan li exposen la problemàtica i la necessitat de “posar-hi mà” abans que “hi hagi un accident més gran”. També van suggerir que, si Adif no és capaç d’invertir en la línia, que la traspassin a la Generalitat.

Per la seva banda, les portaveus del col·lectiu ciutadà Perquè no ens Fotin el Tren –que treballa per millorar la línia R3– van denunciar, en declaracions a l’ACN, el dèficit en el manteniment de la línia, i van afirmar que, amb la pluja, les esllavissades són habituals. També s’hi va referir el conseller de Territori i Sostenibilitat. Damià Calvet va recordar que l’executiu estatal s’havia compromès a invertir més de 4.000 milions d’euros en la millora de vies, catenàries, estacions i en el manteniment de túnels i talussos, abans del 2015, dels quals s’ha executat un 14%. “Des del govern de la Generalitat estem farts de lamentar-nos”, va afirmar el conseller.

LA XIFRA

35
persones
viatjaven al tren de la línia R3 que va descarrilar dimarts al vespre mentre circulava pel túnel de Toses.

Adif anuncia millores al túnel

Adif va recordar ahir que està prevista la redacció d’un projecte de rehabilitació de l’estructura del túnel, tot i que –segons va indicar l’empresa ferroviària– en uns controls fets abans del descarrilament no s’havien detectat patologies rellevants a la galeria. El descarrilament devia tenir lloc –van indicar des d’Adif– pel despreniment puntual del revestiment superficial de formigó del túnel, que va ser envestit pel tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona