Administracions

La nova oferta pública dels Bombers de Barcelona promou l’accés de les dones al cos

L’Ajuntament convocarà pròximament 80 noves places

Les bases de la nova convocatòria d’oferta pública dels Bombers de Barcelona contenen algunes novetats per promoure l’accés de les dones al cos, incorporant la perspectiva de gènere i eliminant requisits que dificultaven el seu accés. També s’adapta a un nou model de bomber, que posarà l’accent en les feines de prevenció, autoprotecció i sensibilització.

L’Ajuntament convocarà pròximament 80 noves places. Una de les novetats és la desaparició de l’alçada mínima i màxima per a homes i per a dones. El procés de les proves per entrar al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) és un dels més llargs del conjunt de la Funció Pública.

Hi ha un total de nou proves. Entre les novetats, s’incorpora a la prova d’oficis l’àmbit sanitari, aportant una perspectiva de gènere inexistent. Fins ara només hi havia tres àmbits professionals altament masculinitzats: edificació i obra civil, instal·lacions elèctriques i mecànica. La prova física fa alguns canvis i s’introdueixen barems que s’adaptaran de manera gradual.

Si després de la finalització de les proves d’aquesta fase es produeix un empat, es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual sigui menys representat, com a la resta de les bases dels processos selectius municipals.

A més, s’avaluaran com a mèrit les titulacions en activitats físiques i esportives, i s’ampliaran les sanitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia