Administracions

El cartipàs del Consell de la Cerdanya reforça la proximitat amb els tècnics

La presidenta i dos consellers més tindran tres quarts de dedicació per tasques de coordinació i supervisió

L’expresident és el conseller de Tecnologies

El nou govern del Consell Comarcal de la Cerdanya, presidit per Roser Bombardó, una de les tres escindides d’ERC que han pactat el govern amb Junts per Catalunya, posa l’accent en la valoració dels treballadors i els tècnics de l’ens i, per això, reforça la mateixa presidenta i la vicepresidenta segona, Cristina Rotellà, i el conseller Isidre Chia, amb dedicacions del 75% de la jornada laboral, que dedicaran a tasques de coordinació i de supervisió. D’aquesta manera, es pretén que l’equip tècnic i el govern vagin a una i que això garanteixi la coherència tècnica i política en tots els projectes desenvolupats i serveis facilitats pel Consell Comarcal de la Cerdanya.

La junta de govern queda integrada per Bombardó, Albert Piñeira (vicepresident primer), Rotellà (vicepresidenta segona), Albert Maurell (vicepresident tercer), Sílvia Bertran i Isidre Chia. Quant a la distribució de les àrees, Hisenda i Recursos Humans l’ocuparan Sílvia Bertran i Isidre Chia; Medi Natural i Sostenibilitat, Isidre Chia i Roser Bombardó, amb una delegació específica de Medi Natural, per a Esteve Avellanet; Turisme, Comerç i Consum, Bombardó i Albert Maurell; Benestar Social, Inclusió, Salut, Joventut i Gent Gran, Cristina Rotellà i Albert Piñeira, i Cooperació Local, Noves Tecnologies, Cultura, Educació i Esports, el mateix Piñeira i Sílvia Bertran, amb delegacions específiques de Noves Tecnologies (Ramon Moliner), Esports (Pere Valiente), Educació (Alfons Casamajó). Finalment, Promoció Econòmica, Ocupació i Agricultura és per a Albert Maurell i Cristina Rotellà, amb delegacions específiques: Promoció Econòmica (Sílvia Orriols), Ocupació (Iolanda Mendo).

LES XIFRES

76,8
euros
és la indemnització que cobren els consellers del Consell de la Cerdanya per assistir a la sessió plenària.
30
euros
és la quantitat mensual per conseller que cobraran els grups que formen el ple.

Representació al govern i a l’oposició

El cartipàs aprovat en la darrera sessió plenària ha palesat la divisió al grup comarcal d’ERC, perquè Roser Bombardó ha deixat a l’oposició els altres quatre col·legues de partit. Tot i l’escissió, tant els tres escindits com els quatre consellers a l’oposició mantenen la sigla del partit. Així, en el govern comarcal Sílvia Bertran i Cristina Rotellà acompanyen Bombardó, i a l’oposició hi ha els altres quatre consellers d’ERC i els del partit ceretà Endavant Cerdanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia