Urbanisme

Protestes per les obres d’ampliació del Club Natació Banyoles

Les JERC les qualifiquen de “robatori encobert a la ciutadania” perquè s’ocupa un espai públic cedit per l’Ajuntament

La controvèrsia que fa dos anys va provocar la cessió de més espai públic al Club Natació Banyoles s’ha revifat els darrers dies arran de l’inici de les obres d’ampliació de les instal·lacions de l’entitat, situades a la vora de l’estany. Al seu moment, el principal partit de l’oposició, ERC, es va mostrar contrari a aquella cessió, i ara han estat les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) les que s’han mostrat més crítiques. Amb el títol Prou ocupació: l’estany és de totes, la formació republicana ha emès un comunicat en què afirma que l’ocupació d’un altre tros d’estany és “una vulneració dels drets i de l’espai públic” i un “robatori encobert a la ciutadania”. A més, s’hi fa una crida “a sortir al carrer, a reivindicar que l’estany és de totes”.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jaume Butinyà, subscriu el punt de vista de la secció juvenil del seu partit. “Aquest cas és un exemple de la política de l’equip de govern [Junts per Catalunya] en relació amb l’espai públic, al qual de mica en mica va renunciant”, va manifestar ahir.

L’ampliació, que permetrà al club reordenar algunes de les seves instal·lacions, afecta el carril bici i una part del passeig de vora de l’estany, dels quals s’haurà de modificar el traçat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia