Administracions

Tortellà i Montagut i Oix compartiran el secretari

Fa uns quants mesos que no en tenen de propi i han decidit convocar conjuntament el concurs per a la plaça

Els ajuntaments de Tortellà i Montagut i Oix estan sense secretari interventor des de fa uns mesos. Per sortir del pas, tenen un secretari provisional facilitat pel Consell Comarcal (en el cas de Tortellà) i per la Diputació a través de Xaloc (a Montagut i Oix), però que només pot dedicar a aquests consistoris algunes hores a la setmana, ja que ha d’exercir aquesta feina també en altres ajuntaments de la Garrotxa i de la resta de la demarcació.

Mentre que a Montagut i Oix el fet de no disposar de secretari propi no els està causant gaires maldecaps, tot i que no és la situació ideal –explica l’alcaldessa, Mònica Boix–, a Tortellà –on va quatre hores a la setmana– sí que els està causant un alentiment de moltes tramitacions, assegura l’alcalde, Josep Reig. Per posar fi a aquesta provisionalitat, i atès que hi ha un dèficit de persones capacitades per fer aquesta feina, els dos ajuntaments han acordat compartir la plaça. A la tardor convocaran de manera conjunta el concurs corresponent. La idea, han explicat Reig i Boix, és que el futur secretari o secretària dediqui mitja setmana a un ajuntament i mitja a l’altre, encara que, depenent de la feina que hi hagi, dedicarà més hores a un o l’altre.

En el cas de Tortellà –on el secretari, que ocupava la plaça de manera interina, va plegar poc abans de les eleccions municipals– van fer un concurs el mes passat. S’hi van inscriure deu candidats –dels quals només tres van acabar fent les proves– però el concurs es va declarar desert perquè cap d’ells assolia el nivell requerit.

LA FRASE

Des del mes de març, Xaloc ens facilita un secretari, que ve un dia a la setmana
Mònica Boix
ALCALDESSA DE MONTAGUT I OIX

“Hi ha més demanda que oferta”

En opinió de l’alcalde de Tortellà, la manca de secretaris interventors és un problema important als pobles petits que l’administració no està sabent resoldre bé. “Per a nosaltres, no tenir la figura que dona legalitat a totes les decisions del consistori i que et pugui anar aconsellant en el dia a dia és una dificultat enorme”, afirma. “Si només fóssim nosaltres, no ens preocuparia tant, però com que és un problema generalitzat en molts pobles, costa molt trobar-ne, hi ha més demanda que oferta.” Segons el parer de Josep Reig, “el sistema comet l’error de, per una banda, donar molta responsabilitat a aquesta figura, i per l’altra, no facilitar que en tinguis”. Per a ell, caldria que la borsa de secretaris interventors fos més gran perquè tots els ajuntaments hi poguessin accedir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona