Infraestructures i serveis

Volen consolidar la nova zona d’aparcament gratuït a Blanes el 2020

La bona acceptació de les places habilitades durant el juliol i l’agost a l’antic camp de futbol dels Pins fa que l’Ajuntament hi vulgui donar continuïtat

A mitjan mes de juliol, Blanes va habilitar l’antic camp de sorra dels Pins perquè passés a ser un nou aparcament gratuït amb capacitat per a 300 cotxes. Les places, que s’afegien a les que ja hi ha a l’esplanada de l’antic pavelló d’esports, van tenir una gran resposta pel que fa a l’ocupació i la satisfacció tant per part dels veïns com dels molts estiuejants que durant l’estiu visiten la població. Detectat aquest fet, l’Ajuntament va decidir allargar la iniciativa durant tot el mes d’agost. Ara, en el moment de fer valoració de la temporada estiuenca al municipi, el consistori ha vist en aquest nou aparcament una bona oportunitat d’oferir un millor servei als blanencs que resideixen a la zona i també a la resta de visitants. És per això que el tinent d’alcalde de l’àrea de Mobilitat, Jordi Urgell, ja ha posat sobre la taula la voluntat de millorar l’aparcament i de consolidar l’espai amb vista al 2020: “Durant el mes d’agost hem pogut comprovar que hi ha hagut una molt bona resposta pel que fa a la utilització d’aquest nou espai d’aparcament. Els dies feiners l’ocupació voltava entre el 60% i el 70%, mentre que els caps de setmana la utilització era total”, explica el regidor.

Passos a seguir

Així, doncs, amb l’objectiu de respondre a les habituals demandes de més espais gratuïts per aparcar dels veïns, l’Ajuntament té en ment consolidar l’espai amb vista al 2020. Les intervencions que s’hi volen fer per tal de facilitar i millorar l’ús de la nova zona d’aparcament són primer de tot augmentar la il·luminació del solar per tal d’augmentar la seguretat dels usuaris, i també pavimentar el terra i fer més còmode el pas de vehicles. Una altra intervenció que caldrà fer és la millor delimitació de l’espai, perquè aquest estiu s’han detectat cotxes que movien les tanques i acabaven estacionant en llocs on no estava permès. L’àrea de Mobilitat ha remarcat que el fet que el projecte tiri endavant dependrà dels pressupostos del 2020.

Si s’acaba realitzant, Blanes podrà oferir 1.500 places d’aparcament gratuïtes en un punt ben proper al centre i a les zones d’interès turístic.

LA XIFRA

300
places
d’aparcament gratuïtes s’han habilitat a l’antic camp de sorra dels Pins durant el juliol i l’agost.

LA FRASE

Els dies feiners l’ocupació voltava entre el 60% i el 70%. Els caps de setmana, l’ocupació era total
Jordi Urgell
Primer tinent d’alcalde i responsable de mobilitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona