Medi ambient

Treuen brossa a Solius i a la costa de Calella i Llafranc

Al nucli cristinenc, una quarantena de voluntaris van retirar tres tones de residus

Tres tones de residus van aconseguir retirar una quarantena de persones voluntàries, diumenge al matí, en qüestió de tres hores, als boscos adjacents als principals camins del nucli de Solius, a Santa Cristina d’Aro. L’acció, promoguda per l’empresa guixolenca Dland, Sloppy Tunas, l’ADF Gavarres-Marítima, Sterna i el consistori –l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, va ser una de les voluntàries– dona continuïtat a d’altres que s’han fet a la zona en els darrers mesos, com ara al bosc del Balcà, l’àmbit de Pedralta i la desembocadura del Ridaura, a Platja d’Aro.

Els voluntaris, amb guants i bosses cedides per l’organització i suport per arribar a la zona, van trobar deixalles de tota mena: des de matalassos fins a sofàs, com també trossos de cotxe i molta runa d’obres. En acabat, amb les restes recollides a la deixalleria, van procedir al pesatge i es van dipositar als contenidors corresponents per reciclar-les.

No ha estat, però, l’única acció del cap de setmana per fer net de la brossa que s’acumula per l’incivisme i la presència humana durant l’estiu als fons marins de Calella i Llafranc.

Dissabte al matí, 172 voluntaris més –incloent-hi una trentena de submarinistes– van netejar els àmbits de Port Pelegrí i el Golfet (a Calella) i la platja de Llafranc, amb un saldo inferior en pes però notable en volum: 48 kg de residus, principalment plàstics, envasos, ampolles, vidres i restes de pesca com fils i ploms, a banda d’un quilo de puntes de cigarreta. El material recollit, després de classificar-se, també va ser traslladat a la deixalleria municipal.

Les neteges proliferen

Però arran de la bona acceptació del moviment plogger, anglicisme que fa referència a sortir a la natura a fer exercici amb voluntat d’aprofitar l’experiència per fer net de les deixalles d’altres, ahir a la tarda diverses persones es van trobar a la sala de plens de l’ajuntament de Sant Feliu per planificar una nova acció, prevista pel diumenge 29 de setembre en diferents punts del municipi. El litoral hi tindrà especial protagonisme, però es preveu que s’estengui a altres zones de l’interior del terme, que tampoc s’escapen de la pressió dels abocaments incontrolats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia