Infraestructures i serveis

Roses ja té un tanatori propi, amb tres sales de vetlla i accés al cementiri

El grup Mémora, que va guanyar el concurs, hi ha acabat invertint 1,2 milions d’euros

Les obres van començar al novembre i dijous es va inaugurar

Roses ja té el seu tanatori propi, que serà gestionat pel Grup Mémora, que ha invertit 1,2 milions d’euros per construir-lo després d’haver guanyat el concurs al davant de dues empreses més. Mémora, que tindrà la concessió per 30 anys, es va comprometre a pagar un cànon fix de 240.000 euros a favor de l’Ajuntament (el mínim requerit en les bases del concurs era de 180.000 euros) i un cànon variable del 60% dels ingressos bruts variables (el mínim requerit era del 7%).

El primer tanatori de la població està situat en un espai a tocar del cementiri, amb accés directe des de l’equipament, amb 1.100 metres quadrats útils, amb tres sales de vetlla, sala multiusos i espai privat de treball. El nou edifici ha estat dissenyat en una sola planta, on hi ha una zona de recepció, tres sales de vetlla, una sala d’usos múltiples o oratori de 200 metres quadrats, que permet una ocupació de prop de dues-centes persones, la sala de tanatopràxia, àrea administrativa, lavabos i magatzem.

Les sales de vetlla disposen d’un espai d’estada i el vetllador, i llum i ventilació naturals mitjançant l’accés a un pati. Dues d’aquestes sales tenen les mateixes dimensions i distribució, mentre que la tercera és de superfície més gran, i també es pot agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que sigui necessari.

En la inauguració, el delegat a Catalunya de Mémora, Xavier Poch, va destacar l’aposta de Mémora pel creixement i la consolidació a la demarcació, on ja té un total de catorze tanatoris, tres crematoris i tres espais de suport i oficines d’atenció a les famílies.

L’alcaldessa de Roses Montse Mindan, per la seva banda, va agrair a equips tècnics i a l’empresa el bon desenvolupament del projecte, que ha donat com a resultat un edifici “extraordinari, dominat per la llum, la quietud i la tranquil·litat que necessiten les famílies en el moment de comiat dels seus éssers estimats”.

“Amb la incorporació d’aquest nou equipament a la població, l’Ajuntament –va exposar l’alcaldessa durant l’acte d’inauguració– compleix les seves obligacions com a administració, apropant els serveis que necessita la ciutadania i garantint que cap veí de Roses hagi de renunciar a acomiadar amics o familiars per no poder desplaçar-se a un altre municipi.”

LA XIFRA

1.100
metres quadrats
útils té el nou edifici, que ha estat dissenyat en una sola planta, amb tres sales de vetlla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona