Urbanisme

Reobren al trànsit la cruïlla de Reggio Emília de Girona

Des del març que estava tallada per les reformes en un giratori

L’encreuament estarà regulat ara per semàfors i s’ha ampliat el pas per a vianants i ciclistes

Després de pràcticament sis mesos tallada, finalment ahir es va reobrir al trànsit la cruïlla dels carrers Reggio Emília i del Riu Cardener, al sud de Girona. Es donen així per acabades les obres d’enderroc de la rotonda ovalada que fins ara regulava el trànsit en aquest punt de la ciutat. La reforma de l’encreuament ha consistit bàsicament en l’eliminació de la rotonda i la creació d’una cruïlla regulada per semàfors. Per a l’Ajuntament de Girona, l’objectiu dels treballs ha estat millorar el trànsit i la seguretat tant de vehicles com de vianants i bicicletes que circulen per aquesta zona. El consistori té marcat aquest sector com un punt negre d’accidentalitat, i és per això que va engegar aquesta reforma integral. A banda de la senyalització semafòrica que s’ha planificat ara mateix a la cruïlla dels carrers Reggio Emília i del Riu Cardener, fa més d’un any l’Ajuntament de Girona i la Policia Municipal van reforçar la seguretat preventiva d’aquesta via principal de la ciutat amb la instal·lació d’un radar mòbil al trencant entre el carrer Emilia Xargay i l’avinguda de Lluís Pericot.

LA XIFRA

700.000
euros
ha costat “una de les obres més importants previstes pel govern”, segons sosté l’alcaldessa, Marta Madrenas.

Reforma del passeig central

Les obres, adjudicades a l’UTE Construccions Fusté SA - Àrids Vilanna SLU per gairebé 700.000 euros, havien de durar quatre mesos, però s’han allargat a conseqüència d’alguns imprevistos. A més d’eliminar la rotonda existent i d’instal·lar els nous semàfors, el projecte també ha inclòs la reordenació de l’àrea d’aparcament que hi ha en aquesta zona, per integrar-la millor a l’entorn i adequar-ne l’accés, i la reforma del passeig central, que limita els dos sentits de circulació, i que ara és una rambla central com a element principal de passeig de vianants i ciclistes. També s’ha creat un nou parterre enjardinat a la zona pròxima a l’aparcament, amb la creació d’un espai d’estada amb bancs i una font d’aigua potable. En el marc de les actuacions també s’ha previst substituir els punts de llum existents per nous llums leds i ampliar els punts actuals d’il·luminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia