Administracions

Castelló presenta les ordenances “més socials”

El govern abaixa per al 2020 l’IVTM i apuja la taxa de les escombraries

Es bonifica un 50% els habitatges per a joves

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries va donar abans-d’ahir el vistiplau provisional a les modificacions de les ordenances fiscals, taxes i preus públics per a l’any 2020, la proposta del govern que va tenir la seva validació. La voluntat política és no augmentar durant aquest any la pressió fiscal dels contribuents, que, amb alguns matisos, queda congelada des de l’any 2014.

Aquest any, això sí, hi haurà una puja de la taxa d’escombraries, que experimenta un augment lleuger per assolir l’equilibri econòmic en la prestació del servei. Han apujat la taxa d’escombraries, en habitatges, entre 1,13 euros i 9,21 euros a l’any segons el tipus d’habitatge.

El govern de Castelló destaca, per altra banda, que es disminueix el cost de l’impost de vehicles. Es redueix de l’impost de vehicles de tracció mecànica, perquè es disminueix el coeficient, que passa de 2 a 1,8.

Aquesta modificació d’ordenances fiscals es considera, des del govern, la més social dels darrers anys, ja que estableix nous beneficis fiscals i manté els vigents amb l’objectiu d’afavorir aquells col·lectius més perjudicats per la crisi econòmica o per les seves potencialitats i situacions de vida personals i familiars.

Això inclou, entre altres mesures, la bonificació del 50% per a habitatges per a joves fins als 35 anys i l’equiparació de família monoparental a família nombrosa.

Pel que fa a l’IBI, es manté la bonificació dels habitatges de protecció oficial en un 50% mentre aquests habitatges tinguin aquesta condició; es passa del 50 al 75% de bonificació pels habitatges destinats a lloguer social o borsa d’habitatge. Així mateix, es manté la bonificació temporal a la quota a favor dels béns immobles urbans situats en disseminats que disposen d’un nivell de serveis de competència municipal, infraestructures o equipaments col·lectius inferiors a l’existent en zones consolidades del municipi, per tal de graduar l’actualització que s’ha produït per la regularització cadastral efectuada durant l’exercici 2015. Aquesta bonificació gradual, implantada l’any 2017, té un període de quatre anys d’acord amb un escalat que va del 80% de l’any 2017, al 60% el 2018; el 40% el 2019, i l’any vinent serà del 20%.

LA XIFRA

12
vots a favor
van rebre les ordenances (Govern 9 + PSC 2 + JXC 1), 4 abstencions (Cxs i SOMEC) i 1 en contra (UP).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona