Urbanisme

Comença la remodelació de la cruïlla de l’Hipercor de Girona

Suposarà la recuperació del gir a l’esquerra des del carrer Barcelona venint del sud i el desplaçament de la zona del pas zebra

Els treballs duraran quatre mesos i van a càrrec d’El Corte Inglés

El Corte Inglés va començar ahir les obres de remodelació de la cruïlla del carrer Barcelona amb el carrer Martí Sureda –la que queda al sud de l’Hipercor i tocant a l’Hotel Melià–, dins del projecte d’urbanització de l’entorn del centre comercial que està lligat a la seva ampliació. Els treballs, que duraran quatre mesos, tenen com a principal objectiu recuperar el gir a l’esquerra des de l’entrada sud de la ciutat per poder anar cap a Sant Narcís i suposaran també el desplaçament de la zona del pas zebra entre l’Hipercor i l’Hotel Melià i el pàrquing exterior que hi ha a l’altra banda del carrer Martí Sureda, a més d’un condicionament de la mitjana i l’ampliació de les voreres d’aquest carrer. Diversos operaris treballaven ahir al migdia a la zona de la mitjana col·locant tanques i talant diversos arbres a la zona pròxima on actualment hi ha el pas de vianants.

“Aquesta actuació possibilitarà millorar la seguretat i l’accessibilitat en la mobilitat dels vianants en aquest carrer, que és una de les nostres prioritats en els projectes que es porten a terme a la ciutat”, ha subratllat el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, segons va informar ahir l’Ajuntament.

Un carril més per girar

El principal canvi serà la inclusió d’un tercer carril en sentit nord al carrer Barcelona entre els dos semàfors (entre els carrers Sant Isidre i Marquès de Caldes de Montbui) perquè n’hi hagi un de gir a l’esquerra al centre de la calçada. Així, en aquest tram s’estrenyerà un xic l’amplada del carril per encabir-ne cinc en lloc dels quatre actuals (ara n’hi ha dos per sentit). Segons consta en el projecte d’urbanització, que data del 2014, l’habilitació d’un carril de gir a l’esquerra “no produirà una pèrdua de capacitat significativa a la intersecció per als altres moviments” i, a més, “facilitarà un nou moviment sense haver de discórrer pels carrers Sant Isidre i Marquès de Caldes de Montbui, ajudant a descongestionar aquesta zona”. L’itinerari que ara usen molts vehicles per anar cap al Melià passa per aquests dos carrers i també pel tram del carrer Riu Freser que aviat es tancarà al trànsit.

Un altre punt destacat de la remodelació és que venint del nord només es podrà girar cap al carrer Martí Sureda un cop a la cruïlla, ja que el carril lateral existent a l’Hipercor desapareixerà, atès que allà, a la vorera oest, es farà un carril bici. També s’ampliarà la vorera est, que ara és molt estreta.

LA FRASE

L’actuació millorarà la seguretat i l’accessibilitat en la mobilitat dels vianants en aquest carrer
Lluís Martí
TINENT D’ALCALDE I REGIDOR D’URBANISME DE GIRONA

LES XIFRES

3
carrils
, en lloc de dos, hi haurà entre els dos semàfors del carrer Barcelona per habilitar-ne un per girar a l’esquerra.
4
mesos
és la durada prevista de les obres d’adequació de la cruïlla dels carrers Barcelona i Martí Sureda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona