Administracions

El polèmic projecte de l’Espai Cràter d’Olot supera els darrers tràmits

L’equip de govern aprova, amb tota l’oposició en contra, l’últim pas abans de la posada a licitació

L’Ajuntament hi invertirà l’any vinent 570.000 euros

El que per a uns serà un equipament que aportarà activitat econòmica a la ciutat i per a uns altres, una inversió innecessària i gens prioritària ha superat ja tots els tràmits polítics a l’Ajuntament i està a punt perquè en facin la licitació de l’obra. En el ple d’aquesta setmana es van aprovar el plec de clàusules tècniques per aspirar a la construcció de l’Espai Cràter i la resolució de les al·legacions presentades al projecte, amb el vot favorable de l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta) i el contrari de l’oposició (ERC, PSC i CUP). Si es compleix el calendari previst, el gros de les obres ha d’estar enllestit l’any que ve. El seu cost s’ha estimat en 4,4 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament posarà el 20 %, mentre que la major part de la despesa l’assumiran altres administracions (UE, Generalitat i Diputació). En els pressupostos de l’any vinent, que encara no han estat aprovats, l’equip de govern preveu reservar-hi 570.000 euros.

El PSC ara diu no

L’equip encapçalat per Pep Berga sosté que el futur centre d’interpretació i difusió del vulcanisme serà un revulsiu per a la ciutat, atès que, com que és únic en el seu gènere, ha d’atraure molts visitants d’arreu. ERC i la CUP, per contra, ho veuen com una despesa que no té raó de ser quan la ciutat té altres prioritats, especialment inversions en un barri vell que té greus problemes d’habitatge. Els socialistes fins ara havien donat suport al projecte perquè, a diferència dels altres dos grups de l’oposició, sí que el consideren necessari. En aquest tràmit, però, s’hi han oposat perquè no s’han atès les seves al·legacions al projecte, especialment la que demanava l’eliminació de l’auditori, un espai que per a ells no cal perquè al centre d’Olot ja n’hi ha de similars.

L’aprovació de la resolució de les al·legacions i del plec de clàusules es va fer en el mateix ple en què es van aprovar les noves ordenances fiscals, al qual va assistir molt de públic que protestava per l’IBI i la taxa d’escombraries i que també van mostrar sorollosament el seu desacord amb el projecte de l’Espai Cràter.

LES FRASES

L’Espai Cràter el fem pensant amb les botigues i els comerços d’Olot
Pep Berga
ALCALDE D’OLOT
La inversió dels pròxims quatre anys ha de ser per als barris i per a habitatge
Josep Quintana
REGIDOR D’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona