Medi ambient

Arxiven permisos per buscar petroli a la Costa Brava

Estaven situats mar endins a la zona del cap de Creus i al Baix Empordà

Quatre permisos més continuen vigents

L’Estat espanyol ha arxivat dos permisos per buscar hidrocarburs davant la Costa Brava. Segons informa l’ACN, són els permisos que es coneixien amb el nom “Nord-est 1” i “Nord-est 8”, que es trobaven mar endins davant del litoral gironí (el primer, a la zona del cap de Creus, i el segon al Baix Empordà). Els havia sol·licitat l’empresa Capricorn Spain Limited SL, filial espanyola de la multinacional escocesa Cairn Energy. El Ministeri per a la Transició Ecològica els ha arxivat després que l’empresa hagi desistit; l’any passat ja se n’havien suspès sis més del mateix paquet anomenat “Nord-est”, que n’incloïa dotze en total. En el dia d’avui en queden, doncs, quatre de vigents.

Des del 2013

Els permisos havien estat presentats el gener del 2013 i en conjunt afectaven espais des del nord del cap de Creus fins arran del litoral de la Costa Brava central, davant la costa de l’Estartit, Pals, Begur, Palafrugell i Palamós, amb franges fins a l’altura del Maresme. La tècnica utilitzada consistia en estudis sísmics amb un canó d’ones acústiques per cartografiar el subsol marí i identificar possibles bosses d’hidrocarburs, on s’haurien instal·lat els pous. En aquell moment diverses entitats mediambientalistes com l’Associació de Naturalistes de Girona s’hi van oposar i alcaldes del litoral gironí també van expressar la seva preocupació. El Projecte Ninam, la plataforma d’estudi de cetacis a la conca nord-occidental de la Mediterrània, havia manifestat la seva oposició radical a les prospeccions. I és que la zona on es volia investigar entrava dins el corredor de migració de cetacis, una àrea marina protegida. Per això, l’associació internacional OceanCare, que vetlla per la protecció de la vida marina, demana que també s’arxivin els quatre permisos que queden vigents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona