Administracions

La taxa de deixalles de Tortellà s’apuja del 15 %

L’Ajuntament explica que és per cobrir l’encariment del servei

Els veïns de Tortellà pagaran l’any vinent una taxa d’escombraries 15 % superior a l’actual, segons es preveu en la modificació de les ordenances fiscals que el ple de l’Ajuntament ha aprovat, amb el suport tant de l’equip de govern com de l’oposició. En xifres absolutes, la mitjana de l’import dels rebuts era aquest any, segons l’Ajuntament, de 103 euros, i l’any vinent serà de 118,5 euros. “Hem de tenir en compte que som dels municipis de la zona on aquesta taxa és més baixa; la mitjana de la Garrotxa és de 150 euros”, destaca l’alcalde, Josep Reig.

Les causes

La puja és conseqüència –argumenta Reig–, d’una banda, del fet que l’import d’aquesta taxa no s’havia tocat des de feia uns quants anys, i, de l’altra, de l’encariment de la tarifa de l’entrada de residus i el seu tractament a l’abocador comarcal. Aquest servei s’ha incrementat del 13 %, explica Reig. El 2% fins a arribar al 15% correspon a l’increment que ja havia aprovat l’anterior consistori, però que no es poder aplicar quan tocava. “No es tracta de guanyar-hi res, sinó de cobrir el que ens costa, havia arribat el moment d’agafar el toro per les banyes”, diu.

L’IBI no es toca

L’altre tribut important, l’IBI, a Tortellà no es tocarà. D’altra banda, en la modificació de les ordenances s’han incorporat bonificacions en aquest impost per als propietaris que facin servir energies renovables als seus domicilis i també per a les famílies nombroses.

LA XIFRA

118,5
euros
serà l’import mitjà dels rebuts de les escombraries que l’any vinent es pagarà a Tortellà.

LA FRASE

Es tracta de cobrir el que ens costa, havia arribat el moment d’agafar el toro per les banyes
Josep Reig
ALCALDE DE TORTELLÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia