Administracions

El pressupost de Torroella pujarà un 7,5% el 2020

L’oposició, tret de Cs, no entra a valorar-lo davant la “manca de diàleg” del govern, d’UPM i ERC

JxCat, la CUP, Compromís i L’EST abandonen el ple com a protesta

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost per al 2020, que puja a 19.500.000 euros, amb un increment d’un 7,5% en relació amb el del 2019. El pressupost es va aprovar dijous amb els vots a favor del govern, d’UPM i ERC, i el vot en contra de Ciutadans. La resta de regidors a l’oposició, de Junts per Catalunya, Compromís per Torroella i l’Estartit, la CUP i L’EST, van decidir no votar i van optar per absentar-se d’aquest punt de l’ordre del dia com a protesta per la “manca de diàleg” del govern per confeccionar-lo.

El regidor d’Hisenda, Josep Martinoy, va explicar que una part significativa de l’increment és deguda a l’augment de les retribucions dels treballadors municipals que determina l’Estat (2,3%). D’altra banda, també s’incrementa el capítol d’inversions (520.000) i de béns i serveis (478.000 euros), per bé que bona part d’aquestes despeses ja estan compensades per subvencions o contribucions. Martinoy va argumentar que “els pressupostos recullen l’esperit de les taxes i ordenances fiscals per al 2020, en les quals l’equip de govern va prioritzar no incrementar la pressió fiscal i compensar la necessitat de majors ingressos”.

Manca de diàleg

La cap de llista de JxCat, Sandra Bartomeus, com a cap de l’oposició, va mostrat llegint un manifest conjunt dels grups –tret de Cs– la disconformitat amb la manera com el govern –d’UPM i ERC– havia gestionat la preparació del pressupost. Una manera de fer insòlita, “sense comptar amb nosaltres per a res, ni tan sols demanar aportacions i gairebé sense fer abans reunions informatives..., i, si ho van fer i d’un dia per l’altre, va ser gràcies a una regidora de l’oposició”, va argumentar Bartomeus. En aquest punt, els quatre grups van demanar un canvi d’actitud.

“Vostès ens han dut aquí – va sentenciar Bartomeus–, esperem que reflexionin i que canviïn d’actitud perquè, els agradi o no, nosaltres també som regidors d’aquest ple i, per tant, representants de centenars de veïns i veïnes del poble, que mereixen ser tinguts en compte.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia