Administracions

L’abstenció d’ERC permet al govern de Barcelona tramitar el pressupost

La proposta de BComú i PSC supera el tràmit en comissió però la votació definitiva es farà al plenari del 20 desembre

La resta de grups de l’oposició hi ha votat en contra

La proposta de pressupost per al 2020 del govern de Barcelona ha superat aquest dimecres la votació en comissió gràcies a l’abstenció d’ERC la primera fase i inicia ara la tramitació, a l’espera de la votació definitiva dels comptes que es farà al plenari municipal del 20 de desembre.

La Comissió Extraordinària d’Economia i Hisenda ha aprovat aquest dimecres inicialment el pressupost municipal per majoria simple amb els vots a favor de BComú i PSC, que governen en minoria, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la resta de grups de l’oposició.

Tot i que els republicans no han votat en contra de la proposta, el regidor Ernest Maragall ha advertit l’equip de l’alcaldessa d’Ada Colau que calen canvis en l’esborrany actual per obtenir el suport dels republicans en la votació definitiva al desembre.

“Hi ha la mateixa distància entre l’abstenció i el sí que l’abstenció i el no”, ha avisat Maragall. Segons ell, el projecte “manca d’ambició progressista i transformadora”. “No confonguin l’abstenció amb cap altra cosa que no sigui el compromís per omplir totes les llacunes”, ha afegit.

Els republicans han assegurat que estan “disposats” a negociar la proposta i han apuntat que cal “treballar a fons” per a la inversió en habitatge i abordar la capacitat per fer front al “xoc climàtic”, entre altres aspectes.

Amb aquesta aprovació inicial s’obre un període d’exposició pública de pràcticament un mes en què el govern municipal ha manifestat la intenció de concretar demandes específiques amb l’oposició.

El regidor de Presidència, Pla de Barris i Pressupost, Jordi Martí ha expressat la seva confiança que ERC pugui donar suport als comptes al desembre i ha avisat Maragall que els barcelonins no “entendrien” que el grup no ho fes. Martí ha assenyalat que encara hi ha pràcticament un mes per negociar amb tots els grups que ho vulguin, si bé ha admès que “amb alguns serà més senzill i amb altres més complicat”.

Martí ha qualificat la proposta de pressupost, de 2.971,3 milions com a “expansiu”, ja que és un 12% superior a l’inicial d’aquest 2019.

El govern municipal va presentar a l’octubre les grans línies de la seva proposta de pressupost per al 2020, uns comptes que creixen, respecte a la pròrroga pressupostària actual, un 9,2% ens els ingressos i un 9,5% en les despeses.

El recàrrec sobre la taxa turística, que depèn d’una modificació legislativa que s’hauria d’aprovar al Parlament, i l’adequació de l’impost de Bens Immobles (IBI) a la revisió cadastral, que tot i fer reduir el tipus incrementarà la recaptació anual per la supressió dels topalls, són alguns dels factors que contribuiran a fer créixer el pressupost, a banda d’un augment de transferències de l’Estat, la modificació de l’impost de vehicles, la taxa de clavegueram o la introducció d’una nova taxa de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona