Infraestructures i serveis

Recursos del pla de turisme per al rec Major de Banyoles

L’ajuda de la Generalitat servirà per pagar la meitat de tres projectes, un dels quals ja s’està executant i un altre ja s’ha adjudicat

El ple de l’Ajuntament ho va aprovar ahir d’urgència

Dos projectes que ja han estat aprovats per l’Ajuntament de Banyoles i un altre que encara no ha entrat al ple municipal –tots vinculats al rec Major– es finançaran parcialment amb recursos del pla de foment del turisme de la Generalitat. El cost global és de 507.000 euros, la meitat dels quals els posarà el Departament d’Empresa i Coneixement. L’altra meitat va a càrrec del consistori.

Les accions que hi entren són la rehabilitació del tram del rec Major comprès entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers (les obres corresponents ja estan adjudicades i a punt de començar); la rehabilitació del molí dels Paraires o de la Victòria i el seu aprofitament, de nou, per generar electricitat a partir del seu salt d’aigua al rec Major (en execució), i la creació d’un nou itinerari a l’entorn d’aquest rec.

L’alcalde, Miquel Noguer, va explicar ahir que es vol donar una visió de conjunt dels tres projectes, amb l’objectiu de “potenciar el valor patrimonial del rec Major perquè els turistes que ens visiten puguin descobrir també la història de la ciutat a través del rec Major i s’endinsin al barri vell”.

En un ple extraordinari i urgent que es va fer ahir al vespre, l’Ajuntament va aprovar les modificacions de crèdit per fer possible l’ajuda de la Generalitat. Els diners que el consistori hi destinarà provindran de partides que fins ara eren inversions financerament sostenibles.

LA FRASE

Volem que els turistes puguin descobrir la història de la ciutat a través del rec Major
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

LA XIFRA

507.000
euros
sumen els pressupostos dels tres projectes, en els quals la Generalitat posarà la meitat de l’import.

Sense temps per estudiar el contingut

Les modificacions de crèdit es van aprovar amb els vots de l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta), mentre que tots els grups de l’oposició es van abstenir. Els portaveus d’aquests últims van coincidir a queixar-se que la informació els havia arribat massa tard per avaluar-la i votar de manera correcta. L’alcalde va admetre les presses de la convocatòria, però va assenyalar que calia fer-ho així per poder accedir a l’ajuda i que la resolució del pla de foment del turisme tot just s’havia tramitat divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona