Administracions

La junta electoral vol que s’investigui l’alcalde de Torroella per desobediència

Es tramita arran d’una denúncia de Ciutadans per haver mantingut a la façana de l’ajuntament, la jornada de les eleccions generals, pancartes i llaços grocs

La junta electora de zona (JEZ) de la Bisbal d’Empordà ha obert la via judicial contra l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí (UPM), per un suposat delicte de desobediència per haver mantingut les pancartes a favor dels presos i els llaços grocs a la façana de l’ajuntament el 10-N, el dia de les eleccions generals. La JEZ ho ha tramitat a la fiscalia arran d’una denúncia presentada per Ciutadans (Cs). L’acord de la JEZ subratlla que les fotografies que acompanyen la denúncia de Cs “evidencien” que el govern municipal, d’UPM i ERC, “no va complir l’acord que li requeria expressament la retirada de símbols partidistes”. Per això, la JEZ ha optat per enviar el cas a la fiscalia de Girona perquè investigui l’alcalde, Jordi Colomí, que governa a Torroella amb un pacte amb ERC.

Delicte de desobediència

L’acord de la JEZ s’ha pres arran d’una denúncia presentada per Cs i és la segona del partit que arribava davant la junta; aquesta es va interposar el 10 de novembre, el mateix dia de les eleccions al Congrés i al Senat. La denúncia s’acompanyava amb fotografies de la façana de l’ajuntament, on es veuen llaços grocs, una estelada i tres pancartes. En dues s’hi llegeix: “Llibertat presos polítics” i en la tercera: “Torroella contra la sentència” –en al·lusió precisament al judici de l’1-O.

La JEZ destaca que s’ha incomplert “l’acord que li requeria expressament la retirada dels símbols partidistes de la casa consistorial, amb l’advertiment al seu representant que, en cas de no complir-lo, el fet podria ser constitutiu d’un delicte de desobediència”.

Llum verd a la carpa de Ciutadans

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha resolt favorablement el plet interposat per Ciutadans (Cs) contra l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per no haver-los concedit autorització per instal·lar una carpa els dies 26 i 27 de gener. Ciutadans tenia intenció, segons es recull en la sentència, d’organitzar activitats a la plaça Quintana i Combis de caire informatiu. Davant la resposta negativa del l’Ajuntament, Ciutadans va obrir la via judicial en considerar que “s’havien vulnerat els drets fonamentals de reunió pacífica, llibertat ideològica i la igualtat dels ciutadans del partit, en un clar perjudici de la pluralitat política”. La magistrada considera que la sol·licitud de Ciutadans es va denegar sense obrir cap expedient i sense demanar informació. Si bé és cert que l’ofici detalla els motius de la denegació, la sentència considera que “les raons donades són realment insostenibles” i es resol que l’Ajuntament de Torroella, amb la seva denegació, va vulnerar el “principi de llibertat ideològica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia