Administracions

Equipaments

El destí de can Tarradas

L’Ajuntament de Banyoles està a punt de tancar la compra de l’antiga botiga de mobles

No s’ha concretat per a què servirà, i l’oposició no ho veu clar

L’ús que es donarà a l’edifici de Mobles Tarradas de Banyoles quan, d’aquí a poc, passi a mans municipals és una incògnita i aquesta indefinició no agrada als grups de l’oposició de l’Ajuntament, que haurien preferit tenir clar el destí de l’immoble abans de tramitar-ne la compra.

En el darrer ple municipal ordinari es va aprovar el canvi d’usos que permetrà tancar el tracte amb els propietaris, circumstància que va servir perquè el cas sortís a debat, tal com havia passat en ocasió de l’aprovació inicial del canvi. Des d’aleshores han passat tres mesos, sense que hagi transcendit què l’espera, a aquell edifici. Durant aquest període, el canvi d’usos ha estat en exposició pública, sense que s’hagi presentat cap al·legació.

L’alcalde, Miquel Noguer (JxCat), va assegurar que tenien un “projecte mental” de la seva utilitat –hi hauria serveis municipals–, però no va anar més enllà en les explicacions. Els més vehements en expressar les reticències van ser els representants d’ERC. La regidora Txell Satorras, a part de trobar malament que s’adquirís sense saber què s’hi faria, va assenyalar els seus dubtes respecte la funcionalitat de l’edifici degut a la seva distribució interior i al fet que, segons va dir, no tenia gaires obertures i, per tant, era “fosc”. Tot plegat fa –va concloure– que condicionar-lo serà possiblement molt costós.

Per Sumem Banyoles, a hores d’ara ja s’hauria de tenir a punt un projecte del què s’hi vol fer, i, en opinió de Convivència i Progrés, l’equip de govern hauria d’explicar el projecte que hi preveu.

Noguer, al seu torn, va posar l’accent en com n’és d’important –va dir– per a la ciutat anar adquirint patrimoni, després que durant uns anys se n’hagués perdut. El popular edifici on hi havia hagut mobles Tarradas, amb entrada des dels carrers Jacint Verdaguer i Divina Pastora, té planta i quatre pisos. En total, una superfície d’uns 1.700 m². L’operació de compra no està tancada perquè abans calia la modificació d’usos aprovada en aquell ple i el preu que la ciutat en pagarà no s’ha fet públic. Noguer ha assegurat més d’un cop que els amos han fet un esforç perquè l’immoble quedi en mans municipals i que han pactat una xifra per sota de la de mercat.

L’operació de mobles Tarradas serà la segona d’aquest estil en un any, després de l’adquisició, l’estiu passat, de Can Teixidor de la plaça Major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona