Administracions

Pressupost de 2,2 milions, a Cornellà

La piscina municipal i l’escola seran el destí de les principals inversions

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha aprovat aquesta setmana el pressupost del 2020, que puja a 2,2 milions d’euros, una quantitat similar a la d’aquest any. “Són realistes”, assegura l’alcalde, Salvador Coll, que destaca el fet d’haver incrementat les aportacions a les associacions de veïns i a les partides destinades al manteniment de camins i a desbrossar marges. D’altra banda, hi afegeix, s’ha procurat retallar despeses ordinàries disminuint una mica totes les partides en què això és viable. “Tot i que no es veu encara en el pressupost, ens hem marcat l’objectiu de revisar contractes de subministrament de serveis, per exemple, la telefonia o la neteja viària, per tal de rebaixar la despesa”, explica, alhora que recorda que la pressió fiscal no s’ha incrementat. Quant a inversions, una de les més destacades serà la de 40.000 euros per a una nova fase de millores a la piscina municipal i una altra de 34.000 euros destinada a renovar els tancaments de l’escola i a construir una connexió entre els seus dos edificis. També es preveu cobrir una part de les grades del camp de futbol (17.000 euros) i renovar la senyalització horitzontal de la via pública (20.000 euros).

L’oposició (CpC-ERC) hi va votar en contra perquè no els havien deixat participar en la seva elaboració, són continuistes, no s’hi preveu la creació de la figura del vigilant municipal (una proposta que figurava en els programes electorals dels dos grups) i no s’ha inclòs un pla a mitjà termini per fomentar la instal·lació d’energies alternatives a les llars. La seva portaveu, Maria Teresa Castañer, hi afegeix que les inversions han disminuït un 26% i alerta del perill que suposa el fet d’estar tant de temps sense incrementar els impostos i taxes. “Som partidaris d’apujar-ho a poc a poc; ens podem trobar aviat amb una puja gran perquè faran falta ingressos”, manifesta Castañer.

LA FRASE

Ens hem marcat l’objectiu de revisar contractes de subministraments
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia