Infraestructures i serveis

Rehabilitació de l’escola de les Planes, frenada

L’alcalde atura l’última fase, perquè no arriba un ajut promès per Bargalló

Diu que només faran manteniment

L’alcalde de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà (Junts per Catalunya) ha lamentat que l’Ajuntament hagi hagut d’invertir 350.000 euros en diversos treballs de rehabilitació i millora de l’escola pública Sant Cristòfor i ha retret al Conseller d’Educació, Josep Bargalló, que no hagi complert el compromís d’incloure el projectes en un pla de rehabilitació d’edificis històrics. Cal recordar que el centre és en un edifici d’estil modernista inaugurat el 1918 i que Bargalló va adquirir aquest compromís ara fa quasi un any en el marc de la celebració del centenari d’aquesta escola.

Llorà ha recordat que el manteniment de l’edifici és competència municipals, però no pas el projecte de millora i rehabilitació de l’envergadura que s’hi està duent a terme, que ho és de la Generalitat. L’alcalde ha remarcat que han hagut de frenar obres bàsiques en aquest centre docent. “Vista la situació, nosaltres hem complert fins on hem pogut i, ara, haurem de tenir cura del manteniment que pertoca i no afrontar inversions que no són la nostra responsabilitat”, ha indicat.

Eduard Llorà ha informat que, ara, ja només faltava renovar tota la instal·lació elèctrica i que deixen aquesta actuació pendent fins que trobin el finançament que cal per dur-la a terme.

Els 350.000 euros invertits fins ara, en diverses actuacions i anualitats, han servit per renovar els tancaments, pavimentar l’entorn del centre, rehabilitar les tanques exteriors, adaptar les instal·lacions als estàndards d’estalvi energètic i, entre altres coses, restaurar la façana, que és l’element més històric de l’edifici. “Fins ara, hem pogut anar fet les coses més importants i de més envergadura, però caldria completar-ho amb una nova instal·lació elèctrica”, ha sentenciat Llorà.

Finalment, ha dit que farà arribar la queixa i també la petició dels ajuts de la llar d’infants per carta, perquè fa un any que té demanada una reunió i encara no té cita.

LA DATA

1918
Es va inaugurar
l’escola de les Planes, un edifici d’estil modernista catalogat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia