Infraestructures i serveis

L’ACA sanciona Cadaqués per l’aparcament a la riera

L’Ajuntament ha estat sancionat amb 1.000 euros i ha fet al·legacions

A Portbou s’ha pagat 6.000 euros

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha imposat una multa de mil euros a Cadaqués per l’aparcament a la zona de la riera. Fonts de l’Ajuntament confirmen que la multa s’ha pagat tot i que han presentat al·legacions a la sanció. L’ACA justifica la multa per la perillositat d’aquest sector, qualificada com a zona inundable en cas de riuades. L’Ajuntament explica per la seva banda que tenen un protocol establert d’emergència, segons el qual en cas que la Generalitat activi el pla Inuncat, es desallotgen els vehicles tota la riera i es tanca els accessos a la zona, tal com va passar en les últimes riuades de l’octubre, per evitar que es produeixi cap dany. L’Ajuntament també ha al·legat que l’aparcament de sa Riera és molt important per al poble, atesa la falta de zones d’estacionament, sobretot al centre del poble i la gran afluència de vehicles durant la temporada d’estiu.

La multa és el resultat d’inspeccions realitzades pels serveis de l’ACA l’estiu passat en diferents municipis i un altre dels pobles del litoral empordanès que ha estat sancionat pels mateixos motius és el de Portbou. En aquest cas la multa inicial era de 10.000 euros i l’Ajuntament ha pagat la quantitat de 6.000 euros –com passa amb les multes de trànsit, s’aplica un descompte si es paga en els terminis requerits–. La diferència entre la quantitat imposada a Cadaqués i a Portbou respondria al fet que a Portbou els conductors paguen per aparcar en aquest sector (de l’ordre de 30 euros per als dos mesos d’estiu).

Tot i haver abonat l’import, l’alcalde de Portbou, Xavier Barranco, explica que es tornarà a reunir amb la direcció central de l’ACA –ja ho va fer a Girona– per reclamar alternatives. “Prenem totes les precaucions, es vigila la zona i tenim tots els propietaris dels vehicles localitzats; necessitem uns 70 llocs d’aparcament. Hem reclamat reiteradament que es condicioni una part de la riera o es busqui altres terrenys. Demanem alternatives i crec que part dels ingressos que fa l’ACA al poble amb el cànon de l’aigua s’han de revertir aquí”, va manifestar l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia