Infraestructures i serveis

L’any vinent, pàrquing de pagament a Besalú

És una de les propostes dels pressupostos participatius del 2020

Si no ho trien, l’Ajuntament el farà igualment

Un dels dos grans aparcaments de l’entrada de Besalú, venint de Banyoles, serà de pagament a partir d’una data indeterminada de l’any que ve. L’Ajuntament està treballant en el projecte corresponent. Curiosament és una de les opcions que han quedat finalistes en el procés dels pressupostos participatius del 2020. Fonts de l’equip de govern (JxCat) han explicat que estan decidits a tirar-ho endavant, encara que els veïns no ho triïn en la votació final.

Límit, 50.000 euros

Aquests seran els segons pressupostos participatius de Besalú. Els veïns van presentar inicialment 110 propostes que, després de passar pel sedàs, s’han convertit en 13. A partir d’aquest dilluns i fins al 8 de desembre, els empadronats al municipi que tinguin 16 anys o més edat podran dir quines prefereixen, amb la condició que el cost no superi els 50.000 euros, la xifra que l’Ajuntament ha reservat a aquestes inversions populars. Les votacions es poden fer a través del lloc web participa.besalu.cat o amb les butlletes que hi haurà a l’ajuntament, l’institut escola i el supermercat La Masia.

Les opcions

Equipar un dels dos aparcaments esmentats per ser de pagament són dues de les opcions finalistes, i totes dues costen precisament 50.000 euros. S’acosta a aquesta xifra la millora del parc infantil del davant del pavelló (49.500 euros). L’altra intervenció de més pressupost és la instal·lació de passos de vianants a la carretera d’Olot (30.000).

De menys import són la resta d’opcions: posar suports per enganxar cartells, col·locar més papereres, comprar taules plegables per a les entitats, posar aparcabicis, millorar l’espai d’autocaravanes; instal·lar una font al parc del davant de la llar d’infants; posar una bústia a l’entrada de la biblioteca per deixar-hi els llibres a retornar; col·locar bandes reductores de velocitat al pont de la carretera de Figueres i instal·lar rètols informatius adreçats als usuaris d’autocaravanes.

LA DATA

8.12.2019
serà la data límit
per donar el vot per als pressupostos participatius del 2020

El trasllat de la parada de bus

En els anteriors pressupostos participatius, els veïns de Besalú van escollir el trasllat de la parada d’autobusos. Aquest espai, situat a l’avinguda Lluís Companys, sol ocasionar cues de cotxes. El nou emplaçament no serà gaire lluny d’aquí, ja que es condicionarà al principi de la carretera d’Olot, a la calçada lateral ocupada en l’actualitat per uns aparcaments de turismes en bateria. El corresponent projecte es troba en exposició pública i es podrà executar d’aquí unes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia