Urbanisme

Girona deixa per al 2020 el projecte del parc Mas Masó i el del castell de Montjuïc

S’havien inclòs en obres financerament sostenibles, però per “temes tècnics” no es trauran a licitació aquest any

Tampoc se serà a temps per al carril bici de la Nestlé

El govern de Girona ha decidit deixar per a l’any que ve tres dels projectes que, fa uns mesos, va incloure com a financerament sostenibles, ja que no estan a punt per ser trets a licitació abans de finals d’any. Es tracta dels projectes de remodelació del parc Mas Masó i de millora del castell de Montjuïc per donar-los més vida i de la construcció del carril bici de la zona de la Nestlé.

En el ple de desembre, que es farà demà, es portarà a votació canviar la destinació dels 476.000 euros que s’havien previst per a aquests projectes a noves inversions financerament sostenibles lligades a temes de mobilitat. I pel que fa a aquests projectes, segons expliquen fonts municipals, la intenció és que s’incloguin en el capítol d’inversions del pressupost de l’any 2020.

Des del 2014, els consistoris que tinguin superàvit i no superin el màxim de deute permès poden invertir el romanent en inversions financerament sostenibles l’any següent. Com a condició, totes les obres s’han de treure a licitació aquell any tenir l’execució enllestida del tot l’any següent.

“Temes tècnics”

Fonts del govern assenyalen que, tant en el cas del parc Mas Masó com en el del castell de Montjuïc, el retard es deu a “qüestions tècniques”, ja que el projecte s’havia encarregat fora i els tècnics municipals els estan revisant i complementant.

En el cas del parc Mas Masó, hi ha previst construir una zona per a joves on s’ubicarà una pista de patinatge (skate park) i una zona de workout i de parkour. La partida que s’hi havia destinat era de 200.000 euros.

Quant al castell de Montjuïc, el projecte, presentat als veïns a principi d’anys, consisteix en l’adequació dels camins d’accés i el condicionament de la zona al voltant de la cisterna, el fossar i el pati d’armes per tal que esdevingui un espai veïnal, un punt cultural i de trobada a l’aire lliure. S’hi preveu destinar 130.000 euros.

Tampoc no s’ha estat a temps, expliquen les mateixes fonts municipals, de tenir enllestit el projecte del carril bici de la zona del polígon industrial Torroella-Nestlé, que ha d’unir el parc de Domeny amb el camí ral de Sant Gregori i que té un pressupost previst de 146.682,36 euros.

Projectes que sí es faran

El govern sí que té previst treure a licitació durant aquest desembre la resta d’obres financerament sostenibles pendents: la marquesina entre estacions, la transformació d’un tram del riu Freser en plaça, la segona fase del carril bici de Pont Major a Campdorà, l’ampliació de l’aula de cuina del centre cívic de Sant Narcís, la millora del sanejament del carrer Migdia i la substitució de les finestres a les escoles Àgora i Migdia.

Cal dir que el pla d’asfaltatge ja es va fer fa uns mesos, que actualment s’està en el tram final de les obres del camí escolar i carril bici del carrer de la Creu i que, fa unes setmanes, es va treure a licitació la reforma de la plaça dels Germans Sàbat.

LA XIFRA

476.000
euros
és la suma total del cost dels tres projectes, que ara es destinaran a temes de mobilitat.

LA DATA

04.05.19
El ple de Girona
va aprovar incloure aquests projectes com a inversions financerament sostenibles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia