Medi ambient

SOS Costa Brava tem que el PDU no sigui restrictiu

La plataforma ecologista SOS Costa Brava va denunciar ahir que el creixement del nombre d’habitatges al litoral gironí els propers anys serà “molt superior” als 30.843 previstos en el pla director d’urbanisme (PDU) que el govern ha aprovat inicialment.

SOS Costa Brava sosté que no es tenen en compte algunes localitats com ara Palamós, Castell-Platja d’Aro i Palafrugell (Baix Empordà) perquè tenen plans d’ordenació urbanística municipals (POUM) que s’adapten al PDU de les comarques gironines aprovat el 2010. SOS Costa Brava, però, deixa clar que aquests municipis tenen previstos creixements “importants” i, per tant, la xifra que va donar l’administració “no és real”. De fet, creuen que es duplicarà el nombre d’edificacions.

SOS Costa Brava ja va qualificar d’“insuficient” el pla director urbanístic plantejat per la Generalitat aquesta setmana. L’entitat reclamava desclassificacions “massives” i creuen que amb les poc més de 15.000 presentades per Territori no n’hi ha prou. Ara, SOS Costa Brava va més enllà i qüestiona la xifra que Urbanisme va exposar en relació amb la previsió de creixement en habitatges al litoral gironí.

El PDU aprovat frena 15.037 habitatges al litoral gironí i no permetrà que s’urbanitzi a cala Morisca (Tossa de Mar) i a cala Aiguafreda (Begur), entre altres zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona