Infraestructures i serveis

L’ATM crea una targeta multipersonal després de les crítiques al nou model tarifari

La T-Familiar, que entrarà en vigor l’1 de març, tindrà 8 viatges, una caducitat de 30 dies i un cost de 10 euros

Les actuals targetes T-10 mantindran el caràcter multipersonal fins al 29 de febrer de 2020

L’Autoritat Metropolitana del Transport de l’Àrea de Barcelona ha rectificat parcialment després de les crítiques rebudes al nou model tarifari per al 2020 i ha decidit crear una nova targeta multipersonal per a ús ocasional, la T-Familiar. A més, les actuals T-10 es podran continuar utilitzant per diferents persones al mateix temps fins al 29 de febrer.

En una roda de premsa aquest dijous després de la reunió del Consell d’Administració de l’ATM, el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’ens, Damià Calvet, ha explicat que arran dels dubtes plantejats pels usuaris i operadors s’han introduït quatre “ajustaments” en les noves tarifes per tal que “de cap manera es desincentivi la utilització del transport públic”.

La novetat més destacada és la creació de la targeta T-Familiar, un títol multipersonal de 8 viatges que tindrà un cost de 10 euros per a una zona i una caducitat de trenta dies. Segons l’ATM, aquest títol “dona resposta” a les situacions en què s’utilitzava la T-10 per desplaçar-se de manera ocasional en petits grups.

El nou títol està pensat sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d’anada i tornada i no per a d’altres de cinc, per exemple, ja que aleshores ja entrarien en la categoria de família nombrosa, ha justificat Calvet.

La T-Familiar entrarà en servei l’1 de març 2020, l’endemà que s’esgoti la vigència dels títols comprats fins al 31 de desembre d’aquest any. Mentrestant es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges de multipersonals fins al 29 de febrer . Aquesta és una altra de les correccions que ha fet l’ATM, ja que en la seva primera proposta aquests títols de 10 viatges passaven a ser unipersonals a partir de l’1 de gener.

Una altra de les novetats que ha aprovat l’ATM és els usuaris de la T-16 no hauran de pagar les despeses d’expedició del títol, que fins ara suposaven uns 35 euros. Sí que s’haurà de pagar aquest import en el cas de pèrdua de la targeta.

A més, l’autoritat del transport ha decidit congelar els preus de les 7 zones i deixar-los a preus del 2019, després que els usuaris del Ripollès i Berguedà es queixessin de l’encariment que els suposaven les noves tarifes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia