Administracions

Celrà augmenta en mig milió el pressupost, que puja a 6 milions d’euros

Destaquen les inversions previstes al carril bici i la rehabilitació de la Torre Desvern

També es faran millores a les piscines i la gespa del camp de futbol

Celrà tindrà un pressupost per al 2020 de més de 6 milions d’euros; en concret, 6.117.050 euros. En relació amb els comptes municipals del 2019, significa un augment de mig milió. El pressupost es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, excepte el PSC, que es va abstenir. L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va destacar que l’augment del pressupost es deu a les inversions previstes. Així, destaca el carril bici Celrà-Girona, una iniciativa sortida del pressupost participatiu d’anys anteriors. Un cop elaborat el projecte executiu i després que s’hagi aconseguit un 75% del finançament extern procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder, 50%) i Fomentur i la Diputació de Girona (25%), la previsió es començar els treballs el 2020. El 25% restant més IVA del cost del carril bici es pagarà durant el trienni 2020-2022: 137.000 euros cada any.

Les subvencions Feder permetran, entre els anys 2020 i 2021, la rehabilitació d’una gran part de la Torre Desvern per convertir-la en el Centre d’Interpretació de les Gavarres. L’Ajuntament considera “importantíssims” aquests dos projectes, ja que contribuiran al desenvolupament econòmic del territori. La Torre Desvern també ha rebut una subvenció directa de la Diputació de Girona. En aquest sentit el finançament de la rehabilitació és de 228.000 euros. L’Ajuntament de Celrà també destaca la continuïtat en les inversions per millorar l’envolupant tèrmica de l’escola L’Aulet. Per altra banda, també s’iniciarà la primera fase de millora de les piscines municipals amb la construcció de lavabos, un vestidor familiar per a tots els públics i un porxo per a la zona del bar. El cost és de 30.000 euros.

Les previsions quant a la partida d’inversions també inclouen la substitució de la gespa artificial del camp de futbol municipal. Segons va destacar l’alcalde, Dani Cornellà, la vida útil de la gespa ja ha superat el límit de 10 anys. El cost de la substitució de la gespa artificial és de 235.000 euros. Els comptes per al 2020 inclouen una inversió de 10.000 euros per millorar el Casal de Joves El Moll. Es tracta d’un projecte que va sorgir del pressupost participatiu del 2018.

LA XIFRA

6,1
milions d’euros
és el pressupost de Celrà per al 2020.

LA FRASE

El carril bici i la rehabilitació de la Torre Desvern són importantíssims per al territori
Dani Cornellà
alcalde de celrà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia