Administracions

La proposta per al pla especial del port de Palamós, a la primavera

Un cop superat el tràmit ambiental, en no modificar les obres de reforma de l’escullera, l’equip redactor es pot centrar finalment en la redacció del projecte

El pla especial del port de Palamós, una de les assignatures pendents de la població i llargament reivindicada, ha entrat finalment en la fase de redacció de la proposta del projecte. Ara, l’equip redactor, Tecplan, consultoria d’enginyeria i urbanisme fundada per Xavier Frigola, té el repte d’incloure en aquest projecte els divuit objectius bàsics que es van extreure del procés participatiu, en el qual van participar unes 290 persones.

L’alcalde, Lluís Puig, explica que aquest és precisament el repte, trobar un equilibri per recollir-lo en aquesta proposta, que és la que s’ha de portar a aprovació inicial. Puig no vol concretar quan es produirà això, perquè l’equip redactor és mostra prudent, si bé considera que podria ser a la primavera. En aquest punt, i després dels contactes amb els grups municipals, s’iniciaria el procediment administratiu.

Un model de referència

Ports de la Generalitat de Catalunya, que és qui té la titularitat de l’espai afectat, ha apostat clarament per Palamós i vol que aquesta població sigui un exemple a seguir pel que fa a la redacció d’un pla especial del port, una eina que en regula els usos però que també, i seguint el criteri impulsat per la Generalitat, connecta aquestes instal·lacions amb la població generant zones de passeig, en un gran marc de convivència entre les activitats que s’hi porten a terme. “El pla ha de ser una eina clau que ens ha de permetre, des del respecte, que l’activitat portuària i el lleure convisquin”, remarca Lluís Puig.

LA XIFRA

18
objectius bàsics
que es van marcar fruit del procés participatiu i que els redactors han de valorar

LA FRASE

El pla ha de ser una eina clau que ens ha de permetre que l’activitat portuària i el lleure convisquin
Lluís Puig
alcalde de palamós

Les obres de reforç del dic d’abric del port

L’actuació del dic de recer del port de Palamós s’emmarca en el pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat i costarà 3,6 milions d’euros. Les obres de reforç del dic de recer amplien la zona de passeig sobre l’escullera. El dic té un moll de 386 metres de longitud i una esplanada adjacent que s’utilitzen per al trànsit de vaixells de creuer i, també, de mercaderies. L’esplanada dona també cabuda a l’estació marítima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona