Caldes d'Estrac acull una trentena de vehicles elèctrics abans d'iniciar el ral·li solar europeu

L'aparcament de plaques fotovoltaiques, que s'està acabant de construir a l'entrada de Caldes d'Estrac, al costat de l'N-II, va ser l'escenari perfecte per donar el tret de sortida al ral·li europeu Phébus. Els vehicles, prop d'una trentena entre bicicletes, motos, cotxes, furgonetes i algun camió, es van exhibir durant el matí al recinte, on es van poder fer demostracions del seu funcionament. Entre els participants en aquest ral·li europeu hi havia alguns prototips de la comarca, així com també dos vehicles del servei de neteja de l'Ajuntament de Barcelona. Entre els participants en la cursa també n'hi havia de França i Alemanya.

El tret de sortida va ser a les quatre de la tarda. Va ser l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó, (CiU), qui va fer onejar la bandera de quadres blancs i negres de qualsevol cursa de motor, però en aquest cas per a vehicles amb energia renovable. Els vehicles es van poder recarregar mentre dinaven els participants als cinc punts habilitats al mateix aparcament de les pèrgoles fotovoltaiques.

El president de l'Associació Europea de Vehicles Elèctrics (AVERE), Robert Stüssi, va felicitar el municipi de Caldes per dos projectes innovadors i sostenibles com són l'aparcament i el nou sistema d'enllumenat públic. A l'acte, el secretari d'Indústria i Empresa de la Generalitat, Antoni Soy, va anunciar que es presentarà un «pla integral del vehicle verd que comprendrà tots els aspectes, des dels tecnològics i industrials fins a les infraestructures imprescindibles per funcionar». Els participants es van dirigir cap a Llinars del Vallès, on tenien previst fer la primera aturada, per continuar demà en direcció a Lloret de Mar i anar fent les etapes fins a arribar a Tolosa, prop de 500 quilòmetres. El ral·li l'organitzen cada any dues associacions: la catalana Volt-Tour i la francesa Phebus-Ariege.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.