Urbanisme

Penalitzen l’empresa per l’obra del carrer Damas Calvet de Figueres

Els treballs van amb retard i l’Ajuntament vol evitar que torni a concursar a Figueres

El vicealcalde diu que s’introduiran criteris valoratius en els concursos

Les obres de millora del desguàs del carrer Damas Calvet de Figueres porten un retard notable, i l’Ajuntament ja ha recollit importants queixes dels veïns. Els serveis tècnics del consistori han requerit l’empresa adjudicatària en diverses ocasions, fins que, finalment, se li ha imposat una multa de 8.000 euros pel retard d’aquesta obra. Aquesta empresa, però, té un historial molt extens de requeriments i en algun cas de penalitats, per retards en l’entrega de les obres públiques de Figueres.

Segons va explicar el vicealcalde, Pere Casellas, la situació de les obres del carrer Damas Calvet, que és el lot 1 d’una adjudicació d’obra que també ha guanyat la mateixa empresa i que s’haurà d’afrontar a l’estiu quan no hi hagi escola, “és bastant catastròfica”. Segons va indicar l’edil, durant el darrer ple, a pregunta del regidor de Junts X Figueres Miquel Fernández, la relació de l’Ajuntament amb l’empresa Excavaciones Empordà 2000 SL és complexa: “Aquesta empresa ha estat adjudicatària de diverses obres de la ciutat. Actualment no està recepcionada l’obra del carrer Barcelona, no ho està la del carrer de la Jonquera, i no ho està la de la plaça de l’estació, on la demora és d’un any.”

Tip de l’historial de l’empresa adjudicatària, l’alcaldessa, Agnès Lladó, havia publicat una nota d’aclariment a les xarxes socials dilluns mateix. Lladó va comunicar als veïns que l’asfaltatge del carrer, que s’havia d’haver fet l’11 de desembre, es farà finalment, segons els havien fet saber l’empresa, el dia 21 de gener. “Lamento la demora, responsabilitat de l’empresa, d’uns treballs que s’haurien d’haver acabat fa setmanes. Disculpes a veïnes i veïns de la zona per les molèsties.”

Casellas va anar més enllà i, tip de l’historial de l’adjudicatària, va anunciar que havien obert un procediment per inhabilitar-la per poder concursar amb l’Ajuntament de Figueres: “Això està en marxa, i espero que es pugui tancar perquè l’historial és impressionant. S’ha provocat la pèrdua d’una subvenció a la plaça de l’estació i, indirectament, la del carrer Ample. No pot ser.”

Per evitar aquest tipus de situacions, Casellas va anunciar que l’Ajuntament introduirà en els concursos menors criteris subjectius. “Hem de valorar –va manifestar Casellas– altres qüestions que no siguin només el preu. És perfectament legal incloure judicis de valor en els concursos.” “Aquesta és la conclusió a què hem arribat amb els tècnics. No es feia així perquè es pensava que portaria a una gran litigiositat, però ja veiem què ens porta només tenir en compte el preu”, afirma.

LA XIFRA

158.995
euros.
Aquest és el preu pel qual es van adjudicar les obres del carrer Damas Calvet de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona