Medi ambient

Tala polèmica per prevenir focs al voltant de la Pineda d’en Gori de Palamós

La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori va alertar ahir de la tala de diversos pins fora del perímetre dels dos blocs d’apartaments de luxe en construcció a la zona, a pocs metres de les cales de s’Alguer de Palamós. La portaveu del col·lectiu, Zeta Figa, va lamentar que “es tracta d’exemplars de grans dimensions i més de 30 anys, d’una vuitantena de centímetres de diàmetre de tronc”, i s’han posat els fets en coneixement dels Agents Rurals i del Seprona de la Guàrdia Civil.

El consistori va explicar que els treballs tenen autorització i formen part dels treballs per protegir els edificis d’un eventual incendi, en les franges preventives que es desbrossen de 25 metres d’amplada al voltant de les edificacions. Segons fonts municipals, els treballs van a càrrec de la promotora i es fan d’acord amb un projecte visat pel consistori, que se centra en els exemplars en més males condicions.

La plataforma, però, qüestiona la necessitat de talar arbres a la pineda, protegida dins eel perímetre del BCIN de s’Alguer i “amb una anella agrícola que hi ha just al voltant” i que ja funcionaria com a tallafoc en cas que hi hagués un incendi. Contraargumenten, a més, que sota els pins no hi ha sotabosc, i sospiten que rere la reducció d’arbrat hi ha l’interès d’alliberar d’obstacles les vistes directes al mar dels apartaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona