Urbanisme

Millores a la plaça del Mercat de Tortellà

L’Ajuntament en presenta el projecte a la convocatòria del pla d’obres i serveis

L’Ajuntament de Tortellà ha presentat a la nova convocatòria del pla d’obres i serveis (PUOSC) dos projectes que, en total, tenen un pressupost de 244.000 euros. El de més envergadura econòmica es refereix a millores a la plaça del Mercat (127.000 euros) i consisteix a renovar el paviment de sauló i el mobiliari urbà, a més de canviar els llums convencionals per LED i millorar l’espai de jocs infantils i l’enjardinament de la part que queda rere l’església.

Un espai històric

El nom de la plaça és degut al fet que des de finals del segle XVII o principis del XVIII s’hi celebra el mercat dels diumenges. Durant moltes dècades, Tortellà va ser un important punt de comerç entre la Garrotxa i el Vallespir i el seu mercat era molt gran. La seva superfície, però, estava condicionada per l’existència del cementiri, que estava situat als laterals de l’església que presideix la plaça, i que van traslladar a finals del XIX, deixant així més espai per al mercat. En la segona meitat del segle XX, mentre que en molts pobles el mercat es reduïa a la mínima expressió o desapareixia, a Tortellà va sobreviure i avui es manté.

La plaça, a més, és coneguda pels seus singulars fanals en forma de cullera. El model és un homenatge a la indústria de les culleres de fusta que ha tingut el municipi i que encara es conserva en un àmbit artesanal.

La zona esportiva

L’altre projecte abasta la zona esportiva i consisteix a posar-la al dia quant a connectivitat –explica l’alcalde, Josep Reig– fent-hi arribar la fibra òptica. Això permetria, d’una banda, instal·lar sistemes d’accés moderns a la piscina i les pistes de tennis, a banda de poder disposar de wifi. Paral·lelament, s’hi vol renovar l’enllumenat i el paviment de l’espai d’aparcament, que està força deteriorat. En aquest cas, el pressupost és de 117.000 euros. L’Ajuntament pot aconseguir un màxim del 95% del cost finançat amb recursos del PUOSC.

LA XIFRA

244.000
euros
tenen de pressupost els dos projectes que l’Ajuntament ha presentat a la convocatòria del PUOSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona