Administracions

A Olot, obren, sense incoar, 11 expedients a pisos buits

El regidor d’Urbanisme fa una crida a dissenyar una estratègia que sigui efectiva per fer arribar al mercat pisos buits

La CUP reclama una reunió urgent de la Taula de l’Habitatge de la ciutat

L’Ajuntament d’Olot ha obert un total d’onze expedients a grans tenidors perquè no posen al mercat de lloguer o venda pisos buits. El regidor d’Habitatge, Jordi Güell, ha informat, en l’última reunió del plenari, que cinc d’aquests expedients oberts són a Bankia i els altres sis corresponen a altres entitats bancàries i a grans tenidors. Güell, no obstant, va remarcar que cap d’aquests expedients s’ha incoat. Ho ha justificat per la necessitat que té l’Ajuntament de dissenyar una estratègia que els permeti aconseguir l’objectiu que aquests pisos i d’altres de buits per ocupar es puguin fer entrar en el mercat. “No hem incoat cap dels expedients perquè la primera reacció dels tenidors ha estat la que s’esperaria en cas d’haver-ho fet: ens han tirat tota la cavalleria jurídica a sobre”, ha indicat. Per això, hi ha afegit, estan treballant en el disseny d’una estratègia alternativa per aconseguir uns millors resultats, tot i que, ha insistit, el resultat final és encara incert. “Hem de jugar amb la pastanaga i, si no és atractiva, amb el pal”, ha sentenciat.

Jordi Güell ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta formulada en el ple pel portaveu de la CUP, Lluís Riera, que ha reclamat un pla de mobilització d’habitatges buits i ha demanat dades sobre les inspeccions dutes a terme, els expedients incoats i els resultats obtinguts. Riera ha recordat que hi ha un programa d’inspeccions anual i ha demanat que les dades siguin compartides amb tots els grups municipals. A més, ha reclamat la convocatòria urgent de la Taula d’Habitatge d’Olot, que, segons ell, fa massa temps que no es reuneix.

El regidor d’Habitatge ha reconegut que el pla d’inspeccions es desenvolupa més lentament del que voldrien per les racons abans exposades i ha afirmat que treballaran per reunir al més aviat possible la Taula de l’Habitatge d’Olot, que aplega en una mateixa taula tots els agents implicats en aquest àmbit.

LA XIFRA

11
expedients
per pisos buits ha obert l’Ajuntament, cinc d’una mateixa entitat bancària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia