Medi ambient

Barcelona activa el protocol per contaminació atmosfèrica

L’Ajuntament de Barcelona va activar ahir el protocol d’actuació per contaminació atmosfèrica, ja que s’han detectat alts nivells de partícules en suspensió en dues estacions de mesurament. La posada en marxa del protocol arriba després que la Generalitat hagi declarat l’episodi de contaminació atmosfèrica, raó per la qual el consistori durà a terme una sèrie d’actuacions complementàries.

Les principals mesures impliquen els serveis municipals de jardineria i neteja. Així, s’incrementarà el reg de les principals vies de la ciutat i de parcs i places no asfaltats amb aigua freàtica. Se suprimirà l’ús de bufadors en tots els serveis de neteja i jardineria. S’extremarà, segons el consistori, el compliment del pla d’ambientalització de les obres de la ciutat, i es prohibiran les activitats que generin pols en obres.

A més, l’Ajuntament dona una sèrie de consells especialment per als col·lectius més vulnerables. Es recomana, entre altres coses, evitar el vehicle particular i anar pels carrers amb menys trànsit. També s’aconsella regular la climatització evitant un escalfament excessiu i ventilar l’habitatge durant les hores amb menys trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia