Infraestructures i serveis

ESPANYA

Aterratge d’emergència a Barajas i tancament de l’espai aeri per drons

L’aeroport Madrid-Barajas va viure ahir una jornada força complicada perquè van coincidir-hi dos incidents. Durant el matí, l’espai aeri va haver de ser tancat a la una del migdia i durant una hora i mitja a causa de la presència d’almenys un dron que sobrevolava la zona i posava en perill l’aviació. A més, a l’aeroport hi havia una intensa boira i tot plegat va causar el retard de 22 vols. La Guàrdia Civil i la Policía Nacional van desplegar patrulles a la recerca del responsable de fer volar el dron, una activitat que pot costar una multa d’entre 4,5 milions i 225.000 euros, en funció de si la persona que els opera realitza una operació comercial o té coneixements aeronàutics. L’Agència Estatal de Seguretat Aèria també ha obert una investigació. La Guàrdia Civil havia identificat diverses persones a la localitat de Paracuellos del Jarama per mirar de saber si hi estan relacionats i preveia mantenir la recerca del dron tota la nit.

A les tres de la tarda, va enlairar-se de l’aeroport espanyol un Boeing 767 de la companyia Air Canadà amb destinació a Toronto, però poc després el pilot va informar que havien perdut peces del tren d’aterratge i que havien entrat al motor. Aleshores es va muntar tot un dispositiu d’emergències per possibilitar un aterratge d’emergència al mateix aeroport de l’aparell. L’avió va estar fins a les set de la tarda sobrevolant l’espai aeri madrileny cremant combustible per rebaixar el pes de l’avió i poder aterrar en les millors condicions possibles. Fins a disset dotacions de bombers i dinou unitats d’emergències es van desplaçar fins a l’aeroport per assistir a l’aterratge com a mesura de precaució. També es va enlairar un caça F-18 de l’exèrcit per comprovar l’estat de l’aparell d’Air Canadà abans que aterrés. A més, el ministre de Transports, José L. Abalos, es va desplaçar fins a Barajas per seguir de prop la situació. Finalment, poc abans d’un quart de vuit de la tarda, l’avió va aterrar en una maniobra sense incidents ni danys personals entre els 130 viatgers i el personal de la companyia a bord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia