Infraestructures i serveis

Front contra l’ampliació del port i l’aeroport de Barcelona

La plataforma Zer0port suma una vintena d’entitats ambientals, veïnals i socials que s’oposen al creixement de les dues infraestructures de transport

Moviments pel clima, entitats socials i organitzacions ecologistes han sumat esforços per crear la plataforma Zer0port per lluitar pel decreixement del port i de l’aeroport de Barcelona. Asseguren que els residus i les partícules contaminants i la gran contaminació lumínica i sonora que generen el port i l’aeroport afecten negativament la salut i el benestar de les poblacions veïnes. A més, consideren que port i aeroport són part important d’un model econòmic i turístic insostenible i amb un fort impacte social

La vintena d’entitats que integren la plataforma creuen que en la situació actual de crisi climàtica és necessari frenar els plans d’expansió de les dues infraestructures i demanen l’aturada immediata d’aquests plans, la reducció de rutes de vols interiors, que diuen que pot assumir el ferrocarril, i de grans vaixells de creuer al port per minimitzar els nivells de contaminació. A més, exigeixen l’eliminació de manera urgent dels privilegis fiscals i dels subsidis de l’activitat del port i l’aeroport perquè incorpori els costos socioambientals que genera. María García, d’Ecologistes en Acció, denuncia que no té sentit que hi hagi vols low cost “subvencionats amb diners públics mentre no arriben les inversions per Rodalies”. Zer0port reclama també que la declaració de Xarxa Natura 2000 abasti tot l’àmbit del Parc Agrari del Llobregat, i s’ampliï a nous espais singulars d’alt valor ambiental, com ara l’antiga llera del riu Llobregat i el seu àmbit marí, i demana la reparació dels danys ambientals i socials causats per aquestes infraestructures.

La plataforma, que es va presentar ahir, té previst organitzar mobilitzacions conjuntes en el futur per fer sentir les seves reclamacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia