Infraestructures i serveis

Els taxistes, en guerra contra hotels a Sant Feliu

Acusen dos negocis de dur hostes sense permís a l’aeroport, i l’Ajuntament mitjança

Els 11 taxistes amb llicències municipals a Sant Feliu de Guíxols han emprès, aquest mes, accions de protesta contra dos hotels a què acusen d’oferir trasllats fins als aeroports de Girona-Costa Brava i el Prat. Ho van denunciar primer, ja fa mesos, a l’Ajuntament, però, en veure que no s’adoptava cap mesura, han decidit penjar cartells, en anglès i altres idiomes, alertant els turistes que optin per taxis legals i “no permetre que altres estafin”.

La normativa limita el transport privat de passatgers a taxis –sotmesos a tarifes tutelades pels municipis i la Generalitat– i a vehicles amb llicència VTC, i sempre amb targeta de transport. Pel gremi, els hotels els suposen una competència deslleial i posen en dubte, fins i tot, que tributin l’import dels trasllats (uns 60 euros fins a Girona i 150 fins al Prat).

Els taxistes també denuncien que els hotels diuen als hostes que el servei de taxi no cobreix les seves zones, però després sí que els truquen per a trajectes urbans menys rendibles. A banda, estan molestos per haver de fer guàrdies sempre amb dos vehicles dia i nit –en torns de 12 hores– a la parada del passeig del Mar, quan en algun cas, al gener, només han facturat 38 euros durant les 144 hores de guàrdies d’un mes.

Reunió a tres bandes

Des del govern local, la regidora de Transport Públic, Fina Cosp, lamenta que la polèmica hagi derivat en una protesta pública i amb els taxistes intensificant guàrdies a la parada de davant d’un dels establiments. Però s’estima més no fer declaracions abans de la reunió convocada la setmana vinent amb taxistes i representants dels dos hotels. Espera que s’arribi a un acord, tot i que des dels hotels es plantegen regularitzar l’activitat per no dependre dels taxistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia